kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
‘Antalya Savaşı’ kapıda
‘Antalya Savaşı’ kapıda
Baykal: Seçime hazır olun

‘Antalya Savaşı’ kapıda

AKP, CHP lideri Baykal’ın seçim bölgesi Antalya’ya büyük önem veriyor. Erdoğan kurmaylarından Antalya’yı istedi. Baykal, ise ‘kalem’ dediği ilde oylarını artırmayı hedefliyor.

İKTİDAR ve muhalefet yerel seçim havasına girmeye başladı. AK Parti ve CHP yerel seçimlere dönük özel strateji geliştiriyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ı kendi memleketi Antalya'da yenilgiye uğratmaya büyük önem veriyor. Baykal ise "Kalem" dediği seçim bölgesi Antalya'da 3 Kasım seçimlerinde daha çok oy alarak, siyasi rakibine koz vermek istemiyor. Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde partisinin alacağı zaferden emin görünürken, gözünü rakibi Baykal'ın en güvendiği yer olan Antalya'ya dikti. Erdoğan, özel önem verdiği Antalya'da büyükşehir olmasa bile ilçe ve belde başkanlıklarından çoğunu alarak Baykal'a darbe vurmaya hazırlanıyor. Erdoğan'ın bu amaçla parti kurmaylarına ve AKP Antalya il ve ilçe teşkilatlarına "Baykal'ı evinde vuralım" mesajı gönderdiği belirtildi.

HEDEF KALEYİ KORUMAK
CHP Genel Başkanı Baykal da memleketi olan Antalya'da oy kaybının prestiji açısından çok önemli sorun olacağını bilerek boş durmuyor. Baykal, bayram öncesinde Antalya'ya giden bölge milletvekilleri Osman Özcan ve Atilla Emek'in Ankara'ya gelmelerini istemedi. Meclis çalışmaları için Başkent'e gelmeye hazırlanan milletvekillerine Baykal, "Gelmeyin. Köy köy, ev ev gezin. Yerel seçimlerde size güveniyorum" dedi. Genel başkanlarından bu talimatı alan iki milletvekili, çalışmalarını hızlandırdılar. Osman Özcan, "AKP Antalya'da dersini alacak" derken, Atilla Emek, "Partimize ilgi büyüyor" dedi.

ADAYLIK ÜCRETİ 5 MİLYAR
Bu arada AK Parti yerel seçimler için 15 Aralık Pazartesi günü start verecek. Dün yapılan MKYK toplantısında adaylar için başvuru ücretleri için 10 ayrı tarife belirlendi. Buna göre, en yüksek parayı 5 milyar lira ile büyükşehir belediye başkanlığına aday olmak isteyenler ödeyecek. Adaylardan başvuru ücreti olarak nüfusu 100 bin ve üzeri illerin belediye başkanlığına 2 milyar, 100 bin ve daha az nüfusu olan illerin başkanlığına 1 milyar, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe başkanlığına 1.5 milyar, nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçe başkanlığına 1 milyar, nüfusu 50 binden az olan ilçe başkanlığına 500 milyon, nüfusu 10 binden az olan başkanlığına 250 milyon, büyükşehir belediyelerinin il genel meclisi ve belediye meclis üyelik adaylığı için de 500 milyon alınacak.

Şenol ATEŞ

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 DYP konvoyunu otomobil biçti: 7 ölü
 Erdoğan: ‘İstanbul’a aşığım'
 ‘Saadet’ bulamadı!
 Alevilik ders kitaplarında
 Bakan Çiçek: Saklanarak mücadele verilemez
 Şahin’in oğluna mütevazı nikâh
 Org. Özkök’ün mutlu günü
MUHARREM SARIKAYA
Ankara’nın Irak açmazı
ANKARA, başından beri olduğu...
YAVUZ DONAT
Güncel sorular
İki hafta boyunca "Almanya'yı...
 atv 16.15
"Hoş Seda"
 Show TV 16.00
"Türk Sineması"
 Star 16.40
"Red Kit"
 TRT 1 17.20
"Yuvadan Bir Kuş Uçtu"
 TRT 1 18.05
"Pako'ya Mektuplar"
 TGRT 16.00
"Ekstra Magazin"
‘Öldüren kader kurbanı oluyor, ya biz?’
Adana’da aşkına karşılık vermediği için sabıkalı Necmettin But...
Sen karışma moruk!!
"Şunları biraraya toplayayım. Bir güzel muhabbet edelim" diye...
Çatal-bıçak daveti
Çatal-bıçak daveti
Sofra sanatı üzerine yoğunlaşan, dünyanın prestijli markası...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.