kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gözlüklerde 70’lerin esintisi
Gözlüklerde 70’lerin esintisi

2004 yılının güneş gözlüğü trendi belli oldu. Dünyaca ünlü markaların yeni modellerine 70’li yılların tasarımları hakim. Çerçeveler kemik, camlar degrade, geniş ve kare şeklinde....

Ray-Ban, Persol, Killer Loop gibi dünyaca ünlü markaların sahibi olan Luxottica firması, aynı zamanda Chanel, Versace, Bvlgari, Sergio Tacchini, Moschino gibi markaların da dünyadaki gözlük lisansına sahip. Firmanın Türkiye Genel Müdürü Marco Gatelli ile 2004 yılının güneş gözlüğü trendlerini konuştuk. 2003 yılından bu yana Türkiye'de yaşayan Marco Gatelli, Türkiye'nin güneş gözlüğü pazarında geniş bir yere sahip olduğunu vurguluyor.

2004'ün güneş gözlüğü trendlerinden bahsedebilir miyiz?
Öncelikle bir ayrım yapmamız gerekiyor. Çünkü güneş gözlüğü modasında sadece tek bir trend yok. Tüm güneş gözlükleri ve numaralı gözlüklerin stilistlerinin birbirinden farklı tasarımları var. Trendleri kadına ve erkeğe göre ayırabiliriz. Erkekler için gözlük modası giderek sportif bir tarza dönüyor. Tasarımlarda çerçeveler en iyi korumayı sağlamak için gözleri tamamen örtüyor. Spor gözlüklerin kavramı da bu yıl giderek değişiyor. Spor gözlükleri günlük yaşamda da kullanabiliyorsunuz, çerçeveler buna göre tasarlanıyor. Kadınlara gelince, kadınlar erkeklere oranla çok daha trendy'ler. Kadın gözlüklerinde 60'lı ve 70'li yıllara dönüş var, metal çerçevelerin yerini kemik ve plastik çerçeveler aldı. Gözlüklerin camları kare şeklinde ve çok geniş, bu gözlükler bana 60'lı yıllardaki bazı sinema sanatçılarının gözlüklerini hatırlatıyor. Erkeklerde klasik modeller yine moda. Çünkü olgun erkekler daha çok klasik modelleri tercih ediyorlar. Örneğin Persol markası çok moda ama konsepti klasik. Güneş gözlüklerinin camlarında bu sene degradelik var, siyah ve koyu renk camların yerini koyudan açığa giden camlar aldı.

Bize uygun gözlüğü seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
Numaralı gözlükleri seçerken güneş gözlüklerine oranla çok daha dikkatli olmalıyız. Çünkü numaralı gözlükler sizin bir parçanız haline gelir, tüm gününüz o gözlükle geçer. Bu tür gözlükler yüzünüze çok uygun olmalı, en rahat ettiğiniz model seçmelisiniz. Hem ekonomik, hem de hafif olmalı. Güneş gözlüklerinde ise moda ön plana geçiyor, kıyafetinize göre birden fazla güneş gözlüğü alabilirsiniz. Güneş gözlüğü seçerken en dikkat etmeniz gereken nokta; gözlüğün gözlerinizi ne kadar koruduğudur. Şıklığının yanı sıra gözlerinizi güneş ışınlarından koruyan filtreli gözlükleri seçmelisiniz.

TAKLİTTEN KAÇININ

Ünlü markaların taklitlerinin ne gibi zararları olabilir?
Taklit gözlükler çok tehlikeli olabilir. Çünkü bu tür gözlükler gerekli koruma özelliğine sahip değiller. Ucuz olmaları cazip gelebilir ama göz sağlığını çok olumsuz yönde etkilerler. Birçok markanın sorumlusu olarak, bizler de taklit gözlükle savaşıyoruz.


Marco Gatelli kimdir?
Marco Gatelli, 3 Kasım 1974'de Modena'da doğmuş. Burada ekonomi fakültesine giden Gatelli, son sınıfta uluslararası öğrenci değişim programı ile Barcelona'ya gitme hakkını kazanmış. İspanya'da bir yıl kalmış ve Barcelona Üniversitesi'nde eğitim görmüş. 2001 yılının yazında Trieste'de İtalya'nın en ünlü okulunda (İtalian Business School) işletme master'i yapan Gatelli, daha sonra İtalya'nın en büyük şirketlerinden biri olan Luxottica'da çalışmaya başlamış. Merkezin İzmir Şube Müdürlüğü önerisini kabul ederek İzmir'e gelmiş. Gatelli Türk kültürünü çok seviyor. Tüm İtalyanlar gibi futbola düşkün olan Gatelli Fenerbahçeli. Çünkü sarı lacivert onun doğduğu yerin Modena'nın takım renkleri.

Zeynep Güler

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dansçılar Kıymete Bindi
 Tunceli’de 2. garson krizi
 Saçın başın dağınık senden jön olmaz ki!
 Hürrem Sultan’ı dünya tanıyacak
 Amerika yolcuları için son 24 gün
 Pazar gecelerinize neşe getirecekler
 Malta’da Truva savaşları
 Türkiye’nin yıldızları bir arada
 Turfanda Enginar İl Piccolo’da
 Uyuyan Güzel Trakya’ya geldi
 Hayranları Nilüfer’in evine konuk olacak
 Fay hattı güldürüyor
 Tüm şarkılarıyla: Sertab
 Ata bu akşam yine formunda
 Yılbaşı hediyesiyle yardım edebilirsiniz
 Evliliğinizin yatak falı
 Sevgi Sözcükleri
 Deride en son trendler Deri Günleri Fuarı’nda
GÜLSE BİRSEL
Halit Kıvanç’ın kültürel mirası bende!
Halit Kıvanç'a...
AYŞE TÜTER
Cevizli pekmez tatlısı
Cevizlerin bir kısmını süslemek...
‘Öldüren kader kurbanı oluyor, ya biz?’
Adana’da aşkına karşılık vermediği için sabıkalı Necmettin But...
Sen karışma moruk!!
"Şunları biraraya toplayayım. Bir güzel muhabbet edelim" diye...
Tek tanık o
Sevgilisinin uğradığı silahlı saldırıya tanık olan Saliha, şoka...
Çatal-bıçak daveti
Çatal-bıçak daveti
Sofra sanatı üzerine yoğunlaşan, dünyanın prestijli markası...
Vintage şıklığı...
Vintage şıklığı...
Roman'ın sahibi Turgut Toplusoy'un eşi Suzan Hanım Christofle'ın...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.