kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CEO’lar Türkiye’ye olan güvenlerini gösterecek
CEO’lar Türkiye’ye olan güvenlerini gösterecek
İşte 15 Mart’ta gelmesi beklenen devler

CEO’lar Türkiye’ye olan güvenlerini gösterecek


Son terör olaylarına rağmen ‘Yatırımcı Konseyi Toplantısı’ 15 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek Dünyanın sayılı şirketlerinin CEO’larını buluşturacak olan toplantı, Türkiye’ye duyulan güveni simgeliyor.

TÜRKİYE, son terör olaylarına rağmen uluslararası yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. IMF Başkanı Horst Köhler ve Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Devlet Bakanı Ali Babacan'a "Dünyanın sayılı şirketlerinin yöneticileri ile İstanbul'a geliyoruz" mesajı gönderdi. Büyük buluşmanın tarihi 15 Mart 2004 olarak belirlendi. IMF ile uygulanan, Dünya Bankası'nın da destek verdiği program kapsamında, Türkiye'nin tanıtımını, doğrudan yabancı sermayenin çekilmesini hedefleyen Yatırımcı Konseyi, önümüzdeki yıl gerçekleşecek. Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, SABAH'a yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

PLANLAR ERTELENMEDİ
"Son terör olaylarının uluslararası piyasalarda algılanması, 11 Eylül'ün Türkiye'ye yansıması şeklinde oldu. Terör riski bugün burada yarın bir başka ülkede ortaya çıkabilir. Ancak Türkiye, bir terör ülkesi değildir. Güven ülkesidir. Siyasi ve ekonomik istikrar, yapısal dönüşüm çabası, AB'ye tam üyelik perspektifi dünyanın dikkatinden kaçmıyor. Yabancı sermaye kısa vadeli hareket etmiyor. Bir ülkenin potansiyeline, dinamizmine, geleceğine yatırım yapıyor. Bu nedenle, Türkiye'ye dönük yatırım kararlarını değiştiren, vazgeçen ya da erteleyen olmadı. Bize bu yönde bir bilgi ulaşmadı. Aksine, çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Dünyanın önde gelen şirketlerinin başkan ve yöneticileri ile IMF Başkanı Köhler ve Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn'u önümüzdeki yıl Türkiye'de ağırlayacağız. Şimdilik tarih 15 Mart 2004 olarak görünüyor." Babacan, "Yatırımcı Konseyi, yabancıların Türkiye'ye olan güvenini artırmaya yardımcı olacak, sermaye akımlarındaki dalgalanmaları azaltacak ve piyasa beklentilerindeki değişiklikleri izleme kabiliyetini güçlendirecek" dedi. Türkiye'ye getirilmesi hedeflenen yabancı sermaye açısından çok büyük önem taşıyan "Yatırımcı Konseyi Toplantısı"nda özellikle Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn'un çabaları etkili oldu. Ancak toplantılar; 2000 ve 2001 krizleri nedeni ile ertelenmişti. 2002 yılında araya seçim girdi. 2003 sonbaharı için planlanan toplantılar ise Yabancı Sermaye Yasası değişikliği ve yatırımların önündeki engelleri kaldırma sürecindeki aksaklıklar nedeni ile 2004'e bırakıldı.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Uzan’ı ABD’den istedik
 ‘İmar’da en büyük organize yolsuzlukla karşılaştık’
YAVUZ SEMERCİ
Türk Megane’ı Almanlar 13 bin, biz 21 bin dolara satın...
‘Öldüren kader kurbanı oluyor, ya biz?’
Adana’da aşkına karşılık vermediği için sabıkalı Necmettin But...
Sen karışma moruk!!
"Şunları biraraya toplayayım. Bir güzel muhabbet edelim" diye...
Çatal-bıçak daveti
Çatal-bıçak daveti
Sofra sanatı üzerine yoğunlaşan, dünyanın prestijli markası...
Vintage şıklığı...
Vintage şıklığı...
Roman'ın sahibi Turgut Toplusoy'un eşi Suzan Hanım Christofle'ın...
IMKB
E: 16,505 D:% 1.43
DOLAR
S: 1,448,000 D:% -0.60
EURO
S: 1,753,000 D:% -0.34
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.