kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Uzan’ı ABD’den istedik
Uzan’ı ABD’den istedik
MASAK da kara paranın peşinde
Hakan Uzan babasıyla değil

İzi bulundu

Türk istihbaratı Kemal Uzan’ın ABD’nin California eyaletinde kaldığı evi belirledi Dışişleri de iade işlemi için harekete geçti

İMARBANK davası nedeniyle aylardır aranan ve hakkında Kırmızı Bülten çıkarılan Kemal Uzan'ın yeri iki hafta önce belirlendi. Baba Uzan'ın ABD'deki yaşantısına ilişkin her türlü ayrıntı saptandı. KONTROL ALTINDA İKİ ülke birimlerince paylaşılan bilgilere göre, San Francisco kentinde yaşayan Uzan, Amerikan yetkililerince kontrol altında tutuluyor. Uzan'la temas içindeki herkesin izlendiği belirtiliyor. RESMİ BAŞVURU DIŞİŞLERİ Bakanlığı "ABD ile Suçluların İadesi Anlaşması" uyarınca Uzan'ın iadesi için başvurdu. İade, resmi işlemlerin bitmesinden sonra mümkün olabilecek.

***

Uzan’ı ABD’den istedik

Uzan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Uzan’ın Kaliforniya’da olduğu belirlendi. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla resmi yazışmanın başladığı ve iadesi için resmi işlemlerin bitmesinin beklendiği öğrenildi.

HAKKKINDA kırmızı bülten çıkartılan Uzan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Uzan'ın yerinin tespit edildiği ve iade için Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla resmi yazışmaların başladığı öğrenildi. Aylardır aranan ve izine rastlanamayan Kemal Uzan'ın ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunduğu, Türkiye ile ABD arasında 'Suçluların İadesi Anlaşması' gereğince iadesi için işlem başlatıldığı bildirildi. Kemal Uzan'ın ABD yetkilileri tarafından kontrol altında tutulduğu belirtildi. Diplomatik kanalların verdiği bilgilere göre, Uzan'ın yeri 2 hafta önce belirlendi. Uzan'ın nerede olduğu konusunda diplomatik kaynaklar net bir bilgi vermezken, bir süre önce bazı basın organlarında ve yabancı ajanslarda Kemal Uzan'ın ABD'de bulunduğu haberleri yer almıştı.

EVİ BİLE BİLİNİYOR
Kemal Uzan'ın yapılan istihbarat çalışması sonucunda izine Kaliforniya'da rastlandı. İstihbarat birimlerinin Kemal Uzan'ın yaşadığı eve kadar bütün bilgilerin elde olduğu ve bu bilgilerin ilgili ülke yetkilileri ile paylaşıldığı belirtildi. Kemal Uzan'ın ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşamını sürdürdüğü, günlük hayatına ilişkin tüm verilerin de istihbarat birimleri aracılığıyla Türkiye'ye ulaştırıldığı, gelen bilgiler arasında. Ayrıca Uzan'ın Türkiye ve ABD'de temasta olduğu kişilerin de izlendiği ve kontrol altında tutulduğu belirtildi. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ülke adını gizli tutarken, Uzan'ın iadesi için işlemlerin başlatıldığını ve kısa süre sonra Kemal Uzan'ın Türkiye'ye getirtileceğini belirttiler. Türkiye ile ABD arasında mevcut anlaşmalar gereği, Uzan'ın iadesine kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce bu ülkede bulunan ve yine kırmızı bültenle aranan Cavit Çağlar, Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleriyle iade edilmişti. Dışişleri yetkilileri, Çağlar'ın iadesindeki prosedürün benzerinin uygulandığını belirtirken, yine kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan'ın babası ile birlikte olmadığını da kaydettiler.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 ‘İmar’da en büyük organize yolsuzlukla karşılaştık’
 CEO’lar Türkiye’ye olan güvenlerini gösterecek
YAVUZ SEMERCİ
Türk Megane’ı Almanlar 13 bin, biz 21 bin dolara satın...
‘Öldüren kader kurbanı oluyor, ya biz?’
Adana’da aşkına karşılık vermediği için sabıkalı Necmettin But...
Sen karışma moruk!!
"Şunları biraraya toplayayım. Bir güzel muhabbet edelim" diye...
Çatal-bıçak daveti
Çatal-bıçak daveti
Sofra sanatı üzerine yoğunlaşan, dünyanın prestijli markası...
Vintage şıklığı...
Vintage şıklığı...
Roman'ın sahibi Turgut Toplusoy'un eşi Suzan Hanım Christofle'ın...
IMKB
E: 16,505 D:% 1.43
DOLAR
S: 1,448,000 D:% -0.60
EURO
S: 1,753,000 D:% -0.34
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.