kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Hakan Coskun @ SABAH
 

Uçakta namaz

Kesin kararlıyım: Bundan böyle içinde "din, iman, İslam, namaz, oruç vs." gibi sözcüklerin geçtiği haberleri okur okumaz hemen bir yorum yazısı döşemeye kalkışmayacağım.. Şunu çok iyi anladım: Bu tür sözcükler, habercileri çığırından çıkarıyor.. Gazeteciler, özellikle son dönemde, "din, iman vs" söz konusu olduğunda "her şeyin olabileceğini" düşünür oldular.. Haberin içinde "din, iman, İslam, namaz, oruç vs." mi var, kaynağı isterse İngiliz basını olsun, en az bir hafta beklemeden kalem oynatmam arkadaş! Çünkü işin sonunda Ruhat Mengi'nin durumuna düşmek var ki, Allah hepimizi muhafaza etsin...

***


Efendim olay şu: Londra-İstanbul seferini yapan İngiliz uçağı, tam kalkış pistine doğru harekete geçtiği anda, birden yolcular arasında yer alan 7 Türk, "Olmaz efendim, bu uçağı kaldıramazsınız, zira biz toplu namaz kılacağız" demiş.. Bunun üzerine uçaktaki İngilizler, öyle bir paniğe kapılmışlar ki, böylesi bir panik ancak Üsame Bin Ladin'in uçaktaki yolcular arasında yer aldığının öğrenilmesi durumunda olur.. Uçak derhal durdurulmuş, 7 Türk polise teslim edilmiş, sonra bunların 'zararsız Türk' olduğu anlaşılmış ve uçak 2.5 saatlik rötarın ardından yola devam etmiş.. Haber bu.. Şimdi bu haberi okuyan laiklik konusunda duyarlı bir köşe yazarı ne yapar? Oturup hemen 'aşırı dinciler'e haddini bildiren bir yorum yazısı kaleme almaz mı? Ruhat Mengi de aynen böyle yapmış.. Haberin çıktığı günün ertesinde Uçakta namaz!" başlıklı bir yazı kaleme alan Ruhat Hanım, duyarlı bir Cumhuriyet kadını olarak şunları yazmış: "Demek ki kamuya açık alanlarda dinsel gösterilere, faaliyetlere izin verilirse bunlar olacak. Yani "Namaz vaktim geldi, ben uçak kalkıyor filan dinlemem" diyen kendini ortaya atabilecek. Eh, bunu yapan, hastane, pastane, mahkeme, büro demeden masasının yanında kılıverir namazını artık." Ruhat Hanım, görüldüğü gibi, okuduğu haberden yola çıkarak Türkiye gündeminde tartışılan konulara da gönderme yaparak, okurunun duyarlılıklarını arttırma çabası içinde.. Takdire şayan değil mi?

***


Ama durun! Haberin yayınlanmasının üzerinden sadece 4 gün geçtikten sonra yeni bir haber gazetelerin başlıklarını süslemesin mi? Haber şu: "Uçakta namaz haberi İngiliz palavrası çıktı!". Haberin metninde ise şu bilgi var: "Uçakta seyahat eden Türk yolcular, kimsenin namaz kılmaya yeltenmediğini, panik çıkmadığını, ancak birkaç Türk gencinin şüpheli davranışları nedeniyle bir süre sorgulandığını ve uçağın 2.5 saatlik rötarla kalktığını söylediler". İçinde "din, iman, İslam, namaz, oruç vs." gibi sözcüklerin geçtiği haberleri, en az bir hafta bekletme kararı almamın nedeni işte bu.. Gerçi ben, uçakta kimseyi rahatsız etmeden, oturduğu yerde namaz kılan dindarlara tanık oldum. Ayrıca Türkiye'deki dindarların, herhangi bir uçakta, kuralları hiçe sayıp toplu namaz girişiminde bulunmayacaklarını da biliyorum. Ama yine de ne olur olmaz.. İhtiyatı elden bırakmamak gerekir.. Çünkü Ruhat Mengi'nin durumuna düşmek istemem..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 CHP’li Topuz’a ciddiyet çağrısı   / 05-12-2003
 Manken cesareti   / 04-12-2003
 Çiçek'ten İslam dünyasına çağrı   / 02-12-2003
 "Park edecek yer yok, en iyisi patlat"   / 01-12-2003
AHMET HAKAN COŞKUN
Uçakta namaz
Kesin kararlıyım: Bundan böyle içinde "din,...
ÖMER ÇELİK
Türkiye Sol’unu arıyor
Herhangi bir sistemin 'kriz'...
SAVAŞ AY
Bu robotlar traş eder!..
Renoult-Mais Fabrikası'nda...
REFİK DURBAŞ
Popstar Yarışması'na düşen gölge
Türkiye Popstar...
HINCAL ULUÇ
Bu kafayla nasıl savaşırız?..
Bilkentli olduğunu...
EMRE AKÖZ
Bayhan pişmanmış... Emin misiniz?
CUMA gecesi Popstar...
İZMİR HAVASI
İZMİR HAVASI
Seyircisini üst üste ikinci kez mutlu eden siyah-beyazlı takımda...
Tuborg koltuğa yapıştı
Tuborg koltuğa yapıştı
Basketbol Ligi’nin lideri, Darüşşafaka’yı yenip liderliğini sürdürdü.
DYP konvoyunu otomobil biçti: 7 ölü
DYP konvoyunu otomobil biçti: 7 ölü
DYP lideri Mehmet Ağar’ı karşılamak için Sinop’ta bekleyen...
Erdoğan: ‘İstanbul’a aşığım'
Erdoğan: ‘İstanbul’a aşığım'
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, İstanbul'a olan düşkünlüğünü,...
Pako havladı aileyi kurtardı
Pako havladı aileyi kurtardı
‘Pako’ isimli köpek, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen...
Mustafa’nın şüpheli ölümü
Mustafa’nın şüpheli ölümü
Halı sahada futbol oynadıktan sonra eve gelip yatan 15 yaşındaki lise...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.