kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 
Atletizmde ırkçı ihanet!..
Bu ayıbı başbakan bitirir!
Kim kimi susturuyor?..
Sporun Ve Yaşamın Altın Sözleri

Atletizmde ırkçı ihanet!..

Abdülkadir Yücelman'a teşekkürler.. Cumhuriyet'teki "Elvan'a kim sahip çıkacak" yazısı olmasa, bu büyük skandaldan haberim dahi olmayacaktı. Cumhuriyet, bu ülkede gerçek spor gazeteciliği yapma geleneğini sürdürüyor. Beşer altışar sayfa Fener, Beşiktaş, Galatasaray asparagas sayfaları yapanlara inat. Dünya beşincisi, Dünya Kupası Şampiyonu, 2004 Olimpiyatları'nda, atletizmde kürsüye çıkma şansı olan iki atletimizden biri Elvan'ın hocası Ertan Hatipoğlu'na on ay ceza verilmiş.. Çok ustaca ayarlanmış on ay.. Olimpiyatlar bitince bitecek.. Yani

Elvan olimpiyatlara hocasız gidecek..
On ay.. Sormak isterim, son yıllarda kime 10 ay ceza verilmiş?.. Ya da böylesine bir cezayı hem de olimpiyat hazırlık yılında, hem de olimpiyat madalya adayı bir atletin hocası olarak hak etmek için Ertan Hatipoğlu ne yapmış?. Dünya Atletizm Şampiyonası sırasında bir yığın gazeteci Paris'te idik.. Burnumuzun dibinde böylesine bir cezayı gerektiren bir rezil suç işleyecek Türk Milli Takımı'nın hocası da, kimsenin ruhu duymayacak?.. Olacak şey mi?.. Hele Hürriyet.. Mehmet Aslan ve arkadaşları her gün kampın içindeler.. Abdül'ün yazısını okuyunca Mehmet'i aradım.. "Yahu ne olmuş Paris'te" diye.. "Ben de Cumhuriyet'te okudum ağabey" ağabey" dedi. Sonra araştırmış. Beni aradı.. Efendim kampı izinsiz terk etmiş.. Bir defa ilaç, bir defa da ayakkabı almak için.. İşte mesele bu.. Yahu bu milli takım kampı mı, yoksa Hitler'in Yahudiler'i yok etmek için kurduklarından biri mi?.

Bana kimse bu cezanın "Disiplin" uğruna verildiğini anlatamaz..
Olimpiyat yılında 10 ay disiplin cezası mı olur?. Bu cezanın ardında derin işler yatıyor.. Birileri Elvan'ın başarılarından fena halde rahatsız oluyor. Birileri hatta Elvan'ın Atina'da kürsüye çıkmasından, bayrağımızı çektirmesinden, hatta milli marşımızı çaldırıp, şovu çalmasından korkuyor olmalılar.. Cüneyt Koryürek yıllardan beri Mehmet Yurdadön'ü "Irkçı" olmakla itham eder. "Devşirme" dediği atletlerden nefret ettiğini, onları yok etmek için çalıştığını anlatır. Ben de ona kızarım.. "Etme ağabey.. Ben biliyorum. Sırf doğulu ve sırf CHP'li ve solcu olduğu için Mehmet'in başına neler geldi, çocuk en parlak yıllarında neler çekti ayrımcılıktan. Şimdi kendisi yapar mı" diye..

Ama bugün üzülerek görüyorum ki, Koryürek haklı..
Yurdadön kendi elleri ile hazırladığı raporla, Hatipoğlu Hocayı ceza heyetine sevk etmiş ve oradan 10 aylık cezayı çıkarmayı başarmış.. Mehmet Yurdadön, milli takım hocaları arasındaki ayrımcılığı nasıl izah edecek merak ediyorum. Süreyya Ayhan'ın hocası Yücel Kop, Sultan.. Bir dediği iki olmayan Sultan.. Bir eli yağda, bir eli balda.. Elvan'ın hocası Ertan Hatipoğlu köle.. Başı ezilesi Kunta Kinte.. Adeta Elvan yıkılsın, Elvan başarılı olmasın, Elvan Atina'da madalya almasın olmasın diye tezgahlar kuruluyor.. Peki Yurdadön bu işleri yaparken, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, üstelik Başbakan Yardımcısı M.Ali Şahin ne yapıyor?.. Hiçbir şey.. Haberleri bile yoktur, olimpiyattan da, Elvan'dan da..

Onlar şimdilik, uygun adım Haluk Ulusoy'un peşine takılmışlar.
Onun korumalığına soyunmuşlar, ötesinin farkında bile değiller. Onlar farkında değil, peki medya?.. Olimpiyatta, hem de atletizmde madalya adayı bir Türk atletinin yolunu, kimbilir ne hesaplar, ne öfkeler, ne nefretler içindeki Türk federasyonu kesiyor, medyamın haberi yok.. Umurunda değil.. Abdülkadir ve Cumhuriyet olmasa..

***

Bu arada, Cumhuriyet çarşamba günleri harika bir spor ilavesi vermeye başladı. Gerçek spor ilavesi.. Sporun her dalı ile ilgili, uzun, derin, bol ayrıntılı, analizlerle dolu, tam da meraklısını doyuracak yazılarla dolu bir ilave bu.. Kutlarım.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Grip aşısı olun mutlak..   / 05-12-2003
 Atletizmde ırkçı ihanet!..   / 04-12-2003
 Bilkent Rektörü Bey, nerelerdesiniz?..   / 03-12-2003
 İki ayrı G.Saray   / 03-12-2003
 Trafik terörüne karşı da birleşemez miyiz?..   / 02-12-2003
 Bir korkakla bir kukla...   / 02-12-2003
HINCAL ULUÇ
Bu hocayla zor
AVRUPA takımı olduğun zaman kuraya...
KAZIM KANAT
Sergen misin sen!
Tek yanlış şuydu; Menajer Sinan...
EROL KAYNAR
Bir kerelik olur
UEFA'nın erteleme kararı ve Beşiktaş'ın...
Bizi hızlı okumayın
Bizi hızlı okumayın
AB büyükelçileriyle toplantı yapan Başbakan, “Lütfen bizi hızlı...
YÖK’te bir dönem kapandı
YÖK’te bir dönem kapandı
AK Parti iktidarıyla, imam hatipler ve türban yasağını öne...
Mahallenin delisi bu kez ‘öldürdü’
Mahallenin delisi bu kez ‘öldürdü’
Öğretmen adayı Bahar, kendisine aşık gencin kurbanı oldu. “Mahallenin...
Nöbette kanlı kavga
Nöbette kanlı kavga
MALATYA'NIN Hekimhan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki olayda,...
Akatay Project Göksel’e eşlik ediyor
Akatay Project Göksel’e eşlik ediyor
BUGÜNE kadar Türk müzik endüstrisinde neredeyse tüm popüler isimlere...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.