kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan’ın İBDA-C kuruluşunda rolü var
Erdoğan’ın İBDA-C kuruluşunda rolü var

CHP’li Topuz, ‘Başbakan Erdoğan’ın geçmişte bazı terör örgütleri ile bağlantısı var, İBDA-C’nin kuruluşunda rol oynamıştır’ dedi.

TÜRKİYE, İstanbul'da yaşanan terör olaylarını ve "dini terörü" tartışırken, CHP'den "şok edici" iddialar gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, "terör" konulu basın toplantısında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın halen illegal olarak faaliyetlerini sürdüren terör örgütleri ile geçmişte bağlantısı bulunduğunu öne sürdü. Topuz, "Sayın Erdoğan geçmişte Necip Fazıl Kısakürek'ten feyz alan İBDA-C'nin kuruluşunda rol oynamıştır. İlk kurucularındandır" dedi.

'BÜYÜK PAYI VAR'
Topuz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "İslami terör" tartışmalarına değindi ve "Kutsal dinimizin terörle uzaktan yakından asla bir ilgisi yoktur. Burada söylenmek istenen İslam'ı kullanarak terör yapmak anlamındadır" dedi. Başbakan Erdoğan'ın 'İslam'la terör sözcüğü yan yana gelince kanıma dokunuyor' sözünü hatırlatan Topuz, "Benim de Başbakanın geçmişte söyledikleri ve yaptıkları yanyana gelince tüylerim diken diken oluyor" diye konuştu. Topuz şöyle devam etti: "İşte bu geçmişin temsilcileri bugün iktidarda. 2002 yılından sonra karşı devrim iktidara geldi ve rejimin temelini değiştirme hesabına girdi. Bunda geçmişte İBDA-C'nin kuruluşunda yer almış ve İBDA-C sanıklarını mahkemeden çıkar çıkmaz belediyede işe almış, Müslüman Kardeşler adlı örgütle, Başkanlığı döneminde İstanbul Belediyesi'nde toplantılar yapmış Sayın Erdoğan'ın büyük payı var." Başbakan Erdoğan'a yönelttiği iddialarla ilgili olarak SABAH'a konuşan Topuz, Başbakan'ın yıllar boyunca 'Akıncılar' adı verilen ve 12 Eylül döneminde kapatılan MSP'nin gençlik örgütünde aktif olarak yer aldığını ve daha sonra bu grubun İBDA-C adlı örgütü kurduğunu belirterek, "Milli Nizam Partisi'nden bu yana gelen Milli Görüş çerçevesindeki tüm faaliyetlere katılan Sayın Başbakan, doğal olarak daha sonra kurulan İBDA-C'de de rol almıştır" dedi.

AKP DAVA AÇACAK
Ali Topuz'un açıklamaları Ankara'da bomba etkisi yaptı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKP'li Faruk Çelik, Topuz'a dava açacaklarını söyledi.

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İki subaya ihraç
 ‘Suriye’ye gitmesinler diye‘
 Destek ziyareti
 Kars-Göleli Adnan Öz’ün romanı
 BDDK ile TMSF bağımsız iki kurul olarak ayrılacak
 Meclis’te ‘tekke’ tartışması
YAVUZ DONAT
Bilinmeyen Metropol
Almanlar sanıyorlar ki "Bahadın,...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 Show TV 16.00
"Türk Sineması"
 Star 16.50
"Süper Kahramanlar"
 Kanal D 16.20
"Sevimli Kahramanlar"
 Kanal D 17.10
"Scooby Doo"
 TRT 1 17.35
"Çizgi Film"
Paris’i aşka boyadı
Tam iki yıldır Paris sokaklarına ‘amour’ yani ‘aşk’ yazan kişinin...
Okulda ‘gay cezası’
AMERİKA'NIN Los Angeles kentinde yaşayan 7 yaşındaki Marcus...
Üç haftalık aşk
Üç haftalık aşk
Manken Cansu Dere ile sosyetenin gözde bekârı Menderes Utku'nun üç...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.