kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Son bombacı: İlyas Kuncak
4’üncü intihar bombacısı İlyas Kuncak

HSBC binasına intihar saldırısında ölen teröristin, DNA tesbitiyle İlyas Kuncak olduğu açıklandı. 1956 doğumlu, Ankara-Dikmen nüfusuna kayıtlı İlyas Kuncak'ın eşi, kızı ve oğlu sorguda. Vali Güler: "Saldırılarda Hizbullah bağlantısına rastlanmadı."

***

Son bombacı: İlyas Kuncak

Adli Tıp Morgu’nda bulunan cesetten alınan DNA örnekleri ile, Kuncak’ın akrabalarından alınan örnekler karşılaştırılınca polis bu isme ulaştı....

İSTANBUL'DA artarda meydana gelen patlamaları gerçekleştirenlerin tümünün kimlikleri belirlendi. Şişli ve Beyoğlu'ndaki sinagoglar ile İngiliz Konsolosluğu'nda meydana gelen patlamalarda saldırıyı düzenleyen "canlı bombalar"ın kimliklerine daha önce ulaşan polis; Levent'teki HSBC Bank Genel Müdürlüğü binasına yönelik patlamanın İlyas Kuncak tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. İstanbul Valisi Muammer Güler, dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısı ile son canlı bombanın kimliğini açıklarken; Adli Tıp'taki cesetten alınan DNA örneklerinin, Kuncak'ın akrabalarından alınan örneklerle karşılaştırılması sonucu eylemciye ulaşıldı. Kuncak'ın eşi Tuğba, kızı ve oğlunun sorgusunun da devam ettiği bildirildi.

ERKEK CESEDİ İPUCU OLDU
Adli Tıp Kurumu'nda bulunan parçalanmış erkek cesedinin İlyas Kuncak'a ait olduğundan şüphelenen polis, soruşturmayı bu yöne kaydırarak Kuncak'ın ailesinden bazı kişiler ile eşi ve çocuklarını gözaltına aldı. Bu kişilerden alınan DNA örneklerini Kuncak'ın DNA'sı ile karşılaştıran polis, Levent'teki HSBC Bank Genel Müdürlüğü binasına yönelik bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin İlyas Kuncak olduğunu tespit etti. İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında HSBC'ye saldırı düzenleyen teröristin kimliğini açıkladı. Vali Güler, dördüncü ve son teröristin 1956 Ankara-Dikmen nüfusuna kayıtlı İlyas Kuncak olduğunu belirterek, "Saldırılarla ilgili olarak savcılıklara sevkedilenlerden 21 kişi tutuklandı. Bu kişilerin yurtdışı bağlantıları araştırılıyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde halen 16 kişinin gözaltısı sürüyor. Bugüne kadar 133 kişi ifadesinin alınması için sorgulandı" dedi. Vali Güler birinci olayla ikinci olay arasındaki bağlantının araştırıldığını ancak yapılan araştırmalarda bombalı saldırıları Hizbullah'ın gerçekleştirdiğine dair bulguya rastlanmadığını belirtti. Vali Güler, "Ancak birinci olayı planlayan, yardım ve yataklık edenlerin ikinci olayda da yer aldıklarını belirledik" dedi.

21 ZANLI TUTUKLANDI
15 Kasım 2003'te Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu'na yönelik saldırıyı düzenleyen "canlı bomba"nın Gökhan Elaltuntaş, aynı tarihte Şişli'deki Beth İsrael Sinagogu'na yönelik eylemi gerçekleştiren "canlı bomba"nın Mesut Çabuk olduğu açıklanmış, 20 Kasım'da Beyoğlu'ndaki İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na yönelik bombalı eylemi yapan kişinin de Feridun Uğurlu olduğu anlaşılmıştı. Bu arada, Şişli'deki Beth İsrael Sinagogu'na yönelik bombalı saldırı eyleminin başlama talimatını verdiği iddiasıyla yakalandıktan sonra dün İstanbul DGM'ce tutuklanan Ahmet Özaydın sahte kimlikli Yusuf Polat'ın kullandığı Bağcılar'daki örgüt evinde, bomba yapımında kullanılan amonyumnitrat ile amonyum sülfat maddelerinin bulunduğu belirtildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 24 saat aralıksız olarak gerçekleştirilen baskınlarda gözaltına alınan 63 kişiden, aralarında Yusuf Polat'ın da bulunduğu 21 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Uyuyan militanları’ o harekete geçirdi
 116 adamı eylem halinde yakalandı
 Ölümcül trafik kazasında DÜNYADA BİRİNCİYİZ
 Dedesi de patlama kurbanı mı?
 İmam hatiplere gerek yok bence
MEHMET ALTAN
Kapitalizm nitelik değiştiriyor
Sabah'ta yayınlanan...
UMUR TALU
Nazar etme ne olur!..
Sadece mutlak rakamlara bakarsak,...
EMRE AKÖZ
Mizah, seks, şiddet
HİÇ düşündünüz mü? Neden TV'de ve...
İstanbul bombaları bu gemiyle geldi
Yunan basınından şok iddia: Geçtiğimiz Haziran ayında Astakos...
Azad’ın emrinde yedi ölüm arabası daha var
Elif Ural imzalı habere göre, İstanbul saldırılarının elebaşısı Azad...
HAKAN KORKUSU
HAKAN KORKUSU
Sakatlığı nedeniyle dün de idmana çıkmayan H.Şükür için Terim,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.