kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kampanyaya boğulduk
Kampanyaya boğulduk

13 marka ile anlaşan Akbank, bu markalardan herhangi birini almak isteyenlere 3 aya kadar yüzde ‘0’ faiz uygulaması başlattı. Peşin alımlarda ise 5 milyara varan indirimler uygulanıyor.

YILIN son ayına girerken, otomotivciler, finans kuruluşları ve bankalar kampanyalarına hız verdi. Yüzde 2.25'le en düşük faiz oranını uygulayan Akbank, şimdi de 13 marka ile işbirliğine giderek, faizleri yüzde sıfıra indirdi. Buna göre banka, Alfa Romeo, BMC, Fiat, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, MAN, Nissan, Peugeot, Toyota, Mitsubishi ve Volkswagen almak isteyenlere 3 aya kadar yüzde 0 faiz uyguluyor. Taşıt kredisinin miktarı otomobilin fiyatının yüzde 80'ine kadar çıkabiliyor.

SEÇENEKLER ÇOĞALDI
Örneğin Toyota modeli için alınanacak 27 milyar liralık kredide aylık 9 milyarlık taksitler yapılıyor. 30 milyar kredi almak isteyen tüketici 48 ay için ise her ay 1 milyar 51 milyon lira ödüyor. 4 yıl için geçerli olan faiz oranı da yüzde 2.05. Volkswagen Golf'te 25 milyar liralık taşıt kredisinde 4 yıl için yüzde 1.99'luk faiz oranı uygulanıyor. Bu da ayda 864 milyonluk taksit anlamına geliyor. Bankaların yanı sıra ÖTV şokunu atlatan şirketler de tüketicilere çeşitli fırsatlar sunuyor. 3 milyar liraya varan hurda araç indirimi, 60 aylık vadeler, peşin alım desteği sunulan avantajlardan bazıları. Hyundai Assan, Santa Fe V6'da peşin alımda 5 milyarlık indirim sağlıyor. Toyotasa, RAV4'te ÖTV farkını Aralık sonuna kadar karşılıyor. Opel Türkiye, Vectra 1.6 Comfort'ta 2 milyar 780 milyon lira indirim yapıyor.

8 AY TAKSİTLE LASTİK
Pazardaki hareketlilik sadece otomobildeki indirimlerle de sınırlı değil. Kış bakımı ve lastikte de kampanyalar yapılıyor. Seat'te kış bakımında parçada yüzde 20, işçilikte yüzde 30 indirim var. Pirelli Lastikleri, 1 Aralık-31 Aralık tarihleri arasında peşin fiyatına taksitle lastik sahibi olma fıdsatı sunuyor. Yapı Kredi Bankası-Worldcard işbirliği sayesinde, tüketiciler peşin fiyatına 8 ay taksitle Pirelli sahibi olabiliyor. Otomotiv şirketlerine destek olan bankalar bakım ve onarım kredisi uygulaması başlattı. Vakıfbank söz konusu krediyi tüketicilerine; yaklaşan kış aylarında otomobillerin bakım, onarım ve lastik yenileme gibi harcamaları için kullandıracak.

Kapasite kullanımı ihracatla yükseldi

OTOMOTİV sektörü, artan ihracat sayesinde kapasite kullanımında ortalama yüzde 48 oranını yakaladı. Sektörde geçen yıl ortalama yüzde 35.1 olan kapasite kullanım oranı, bu yılın 10 aylık bölümünde yüzde 48'e çıktı. Yıllık 1 milyon 95 bin 155 adetlik üretim kapasitesine sahip olan sektördeki 18 kuruluş, Ocak-Ekim döneminde 436 bin 165 adetlik üretim gerçekleştirdi. 10 aylık dönemde, otomobilde geçen yıl yüzde 31 olan kapasite kullanım oranı yüzde 37'ye, kamyonda yüzde 20 olan oran yüzde 28'e, kamyonette yüzde 76 olan oran yüzde 119'a, otobüste yüzde 46.3 olan oran yüzde 69'a çıktı. Yılın 10 aylık döneminde Toyota yüzde 66'lık kapasite kullanım oranıyla ilk sırada yer aldı. Ford Otosan yüzde 65 ile ikinci, MAN Türkiye yüzde 58 ile üçüncü sırayı aldı.

Yeni Subaru Legacy, Japonya'da Yılın Otomobili
JAPONYA'NIN
en prestijli otomobil ödüllerinden biri olan "Car Of The Year Japan 2003-2004"ödülünü Subaru, marka tarihinde ilk kez yeni Legacy modeliyle kazandı. "Car Of The Year Japan 2003-2004" ödülünü kazanan yeni jenerasyon Legacy modellerinde duyarlı sürüş konsepti geliştirilirken, işlevselliği daha iyileştirildi. Yatay boxer motor ve simetrik AWD sistemi ise bütün Subaru modellerinde olduğu gibi yeni Legacy'de de performansın temelini oluşturuyor. Aracın Japonya satışları da Ekim sonu itibariyle 34 bin 901 adede ulaştı.

Kocaeli Ford OtosanEn İyi Ford Fabrikası

FORD'UN dünyadaki tüm üretim tesislerinikapsayan ve Ford Üretim Sistemi (FÜS)Avrupa Denetçileri tarafından Kasım 2003'degerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda,Ford Otosan Kocaeli Fabrikası "En İyi FordFabrikası" seçildi. Ford Otosan, geçtiğimiz yılda bu başarıyı göstermişti. Ford fabrikalarınınyılda bir kere denetlenmesi sonunda ortayaçıkan sonuçları yalın üretim sisteminin hemteorik, hem de p0ratik uygulamalarınınmükemmellik derecesi belirliyor. Fordfabrikaları arasındaki en genç fabrika olanKocaeli, 2003 yılı değerlendirmesinde bugünekadar elde edilen rekor puanı (8.1 puan)alarak rakiplerinin hepsini geride bıraktı.

METE TANSU

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Pompacı olmadan yakıt alınabilecek!
 Lupo, 100 Euro’luk yakıtla 4.683 km gitti
 Yunanistan’la ticarete doping olacak imza
 Milli gelirimizi 51 yılda sadece 5 kat artırabildik
 Yunanlı Bakan Türkiye Gezisini İptal Etmedi!
 İşte, 11 ay süren gaz ruletinin perde arkası
 Talih Kuşu’na kiralama yolu
 Açığa satış yapanlar için en hareketli gün
Bir şişe kolonyayla otobüsü havaya uçururum
Dehşetin itirafçısı Yusuf Polat, bombaları hazırlayanın Azad Ekinci...
PRENSES SÜREYYA’nın serveti kâhyasına kaldı
Prenses Süreyya’nın 80 milyon doları aşan muhteşem mirasına bir vâris...
Prezervatif tanıtacak
Prezervatif tanıtacak
Demirhayat Sigorta'nın veliahtı Kerem Cıngıllıoğlu'nun yeni...
Azize Hanım’ın yılbaşı hazırlığı
Azize Hanım’ın yılbaşı hazırlığı
Rahmi Koç Vakfı'na ait restoran ve kafeleri Azize Taylan'ın...
IMKB
E: 16,008 D:% 9.51
DOLAR
S: 1,453,000 D:% -0.75
EURO
S: 1,745,000 D:% -0.51
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.