kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



HINCAL ULUÇ


Terim'e yakışmadı

G.Saray, sahaya geçtiğimiz haftalardan farklı bir kadroyla çıktı.

Fatih Terim'in yaptığı operasyon doğruydu. Birinci yarıda G.Saray, bu senenin en güzel futbollarından birini oynadı. Eğer son pasları doğru verebilselerdi maçı ilk yarıda bitirebilirlerdi. Petre'nin dışında yeni takım büyük bir tempoyla, büyük bir arzuyla oynadı. Malatya gibi iyi bir takımı bu yarıda neredeyse sürklase ettiler. İkinci yarı başlarken Ziya Doğan, Mithat ve Atilla Birlik'i oyuna alarak Malatya'yı hücuma döndürdü ve oyunu neredeyse tek kaleye çevirdi. İşte burada Fatih Terim'in durum 2-1 olana kadar oyuna müdahale etmeyişini biraz da şaşkınlıkla izledim. İlk yarının hızlı temposu, G.Saray'ın maç eksikliği olan yenilerini hayli yormuştu. Ziya Hoca, 3.değişikliği de yaparak takımın üçte birini yenilerken Fatih Terim, orta sahası tamamen boşalmış, savunması Malatya akınlarını bir türlü durduramayan takımına yeni kan enjekte etmekte ısrarla gecikti.

Aslında Malatya, tek kale oynarken Petre'nin muhteşem golü G.Saray'ın maçı alması için güzel bir şanstı. Bu 2-0'ın üstüne Terim, yeni ve diri oyuncuları sahaya alsa sonuç çok farklı olabilirdi. Gerçi bu yarıda Fevzi, Milli Takım'a çağrıldığı günleri hatırlatan 4 muhteşem kurtarış yaptı ama bunlar tüm riskleri göze alan Ziya Doğan'ın hücuma çıkardığı Malatyaspor'un hatalarından doğan kontrataklardı. Bu ikinci yarının aslında durum 2-2 olana kadar hakimi Malatyaspor'du. Malatya, beraberliği yeterli görmeseydi ne olurdu bilemiyorum.

* İkinci yarıda adı operasyonda geçen oyuncuların oyuna girmesini nasıl karşıladınız?

Bu operasyonu ikili düşünmek lazım. Sanıyorum Fatih Terim, yaşı ilerlemiş oyuncularını bir miktar da Juventus maçına sakladı gibi geliyor bana. Bu bakımdan son dakikalarda oyuna Bülent'in, Abdullah'ın ve Arif'in girmesini yadırgamamak gerekir. Ama dediğim gibi bu değişiklikeri 60.dakikada yapsaydı maçı çok farklı bir duruma getirebilirdi. Aslında Terim'in ikinci yarıya en az 1 hatta 2 değişiklikle girmesi gerekiyordu. Değişiklikleri yapmakta çok geç kaldı. 2-0'dan 2-2 olmuşken ve takım paniklemişken artık skoru değiştirmek çok zordu zaten. Önemli olan şu. Bu maçta güvenle sahaya sürülenlerden Orhan Ak ve yoruluncaya kadar Berkant fevkalade iyiydiler. Terim, bu radikal değişikliklerine korkusuzca devam edebilir. Yeter ki oyunu kenardan seyretmesin. Tekrar ediyorum ikinci yarıda Malatya, oyuna soktuğu futbolcularla sahadaki görüntüyü tamamen değiştirmişken değişiklik için Malatya golünü beklemek Fatih Terim gibi bir kurta yakışmadı.

* Bugünkü boş tribünleri de gördükten sonra Juventus maçının Almanya'da oynanacak olması bir avantaj sağlar mı?

Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın avantaj olduğunu düşünmüyorum. Dortmund'un küçük sahası ve tribünleri dolduracak coşkulu gurbetçiler avantaj olacaktır. G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi mucizelere bağlı. Bu bakımdan Dortmund gişelerine bırakılacak Euro'lar da cazip olabilir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır