kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



REFİK DURBAŞ


Hayvan barınaklarına ilgi...

Adana İşkadınları Derneği'nin de kurucu başkanlığını yapmış bir işkadınıyım. Yıllar önce, tesadüfen belediyelerin açtıkları hayvan barınaklarındaki vahşete tanık olmamdan sonra, her türlü sıfat ve uğraşımı ikinci plana atıp bu gariban canlıların yaşam haklarını korumaya kendimi adadım. Sosyal konumlarımızdan aldığımız güçle, biz bir grup işadamı ve işkadını, bu yola gönül koyarak Adana'da sorunu çözdük. Vahşet yok, belediye barınağı çok iyi durumda. Ama Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyük şehirlerde barınaklar tam bir ölüm kampı halinde.

Eskiden sokaklarda vurulup zehirlenerek öldürülen köpekler, şimdi adına barınak dedikleri ölüm kamplarına toplanıp bir lokma yemek ve bir yudum suya dahi hasret durumda, metrekarelerle sınırlanmış beton hücrelerde daha yavaş bir ölümle karşı karşıya bırakılıyorlar.

Ekonominin, politik çıkarların, seksin ve bunların neticesi olarak cinayet ve cürümlerin yer aldığı basın, bu tür insani yaklaşım gerektiren konulardan maalesef çok uzak. Seks yok, jigolo yok, eski karısının veya kocasının cinsel ilişki görüntülerini yayınlayan veya kitap yapan yazarlar yok, gecelik seviyeli ilişkiler yaşayan mankenler yok, vatan millet konuşan çirkin politikacılar yok bu barınaklarda. Bunlar olmadığı için de topluma acılarını duyurmak için basında yer alamıyorlar.

Tüm yaşamlarını yeniden seçilmek ve suyun gözesinden ayrılmamak üzerine kurmuş olan bu belediyeleri gündeme getirmek,bu hayvancıkların ıstırabına dikkat çekmek için ne yapmalıyız acaba?

NESRİN ÇITIRIK (Doğayı Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri) ADANA

Anasınıfı öğretmenlerinin tayini...
Türkiye'deki anasınıfı öğretmeni ihtiyacını karşılamak amacıyla 2000 yılından itibaren Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu olup Açık Öğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünde okuyanlar usta öğretici sıfatıyla sözleşmeli olarak görevlendirilmeye başlandı. Bu öğretmenlere girdikleri ders saati karşılığı ücret ödendiğinden aylık üç yüz milyon civarında bir para ödenmektedir. Gerek ücretlerinin düşük olması, gerek öğrenci olmaları gibi sebeplerden dolayı ülkemizin her yerinde bu öğretmene, mümkün olduğu kadar ailelerinin ikamet ettiği yerlerin yakınlarında görev verilmekteydi. Fakat Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya, Gazipaşa, Manavgat ilçelerinde ikamet edenleri Finike, Kumluca, Kaş ilçelerinde; Finike ve Kaş ilçelerinde ikamet edenleri de Alanya ve Gazipaşa'da görevlendirmiştir. Bu öğretmenlerin üç yüz milyon lira maaşları göz önüne alındığında bu para sadece ev kiralarını karşılamaktadır.

Sayın Milli Eğitim Bakanımız'dan bu sorunun çözümü için yardım beklemekteyiz.

ALİ ATEŞ - ANTALYA

"Gizli" sınav soruları...
Açık Öğretim Halkla İlişkiler Bölümü'nde okuyan bir öğrenciyim. Okulu bitirebilmem için tek bir dersim kaldı.

Dört yıldır Atatürk İlke ve İnkılapları dersinden sınava giriyor ve geçemiyorum. Atatürk ve İnkılapları, ilkokuldan beri öğretilen bir ders ve herkes biliyor. Her ne hikmetse en zor derslerin sınavı verilebiliyor da, bu dersten sınıf geçilemiyor?

Çünkü soruların cevapları hiçbir yerde yayımlanmıyor ve biz de öğrenemiyoruz. Mesela ben, dört yıldır ne sorulan soruları hatırlayabiliyorum, ne de verdiğim cevapları. Soruların temin edileceği bir yer olmalı diye düşünüyorum. Bu kadar gizlilik niye? SEMA ÇOLAK - ANKARA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır