kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Gül: Bizi cesaretlendirin, yolumuzdan dönmeyeceğiz

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Avrupa dışişleri bakanlarından 11-12 Aralık'taki AB zirvesinde Türkiye'yi cesaretlendirici mesajlar verilmesi için destek istedi.

Gül, Napoli'de katıldığı Avrupa Birliği Hükümetlerarası Konferans'ın dışişleri bakanları toplantısında "Türkiye terörle mücadelede kararlıdır. Avrupa Birliği yolundan dönmeyecektir" mesajını verdi. Gül zirvede tüm AB dışişleri bakanlarından başsağlığı dileklerini de aldı. Gül ve beraberindeki heyet, toplantıyı 11-12 Aralık'ta düzenlenecek zirveden önce bir kulis imkanı olarak değerlendirdi. Dışişleri heyetlerine zirvenin sonuç bildirisinde Türkiye'ye 2004'te müzakere tarihi verilmesi konusunda cesaretlendirici bir mesajın verilmesi önemle vurgulandı.

"İYİ BİR DEKLARASYON GEREKLİ"
Gül, dün Romanya, İsveç, Yunanistan ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla görüştü. Romanya Dışişleri Bakanı terörle mücadelede işbirliği önerdi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, "Şimdiye kadar yaptıklarından dolayı Türkiye'nin iyi bir deklarasyona ihtiyacı var. Bu, Türkiye'nin reform çalışmalarını Avrupa Birliği yolundaki ilerlemesini de kuvvetlendirecektir" dedi.

Yasemin TAŞKIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır