kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



İkinci firari de kentin göbeğinde vuruldu

Uşak'da firar eden mahkumlardan biri daha İstanbul'da ortaya çıktı. Firari, Şişli'de silahlı çatışma ile ölü ele geçirildi

Ankara Ulucanlar Cezaevi'nden Ege Bölgesi'ndeki cezaevlerine doğru yola çıkan cezaevi nakil aracında bulunan jandarmaları Uşak'da rehin aldıktan sonra kaçan üç firari mahkumdan ikincisi de İstanbul'da polis tarafından silahlı çatışmada vurularak öldürüldü. Jandarmaları etkisiz hale getirip ellerindeki uzun namlulu silahları aldıktan sonra ortadan kaybolan firarilerin izlerine önce İzmir ve Manisa'da rastlanmıştı. Ve 16 Kasım gecesi Çamlıca gişelerinden İstanbul'a giriş yapan firariler polisle silahlı çatışmaya girmişlerdi. Çatışmada firari mahkumlardan Mehmet Çiçekli kafasından tek kurşunla vurularak öldürülmüştü.

Polisle girdikleri çatışmanın ardından bir benzincide gasp ettikleri araçla kaçmayı başaran ve vurulan arkadaşları Mehmet Çiçekli'yi artlarında bırakıp ortadan kaybolan mahkumlardan Hüseyin Şahin ve Hayrettin Çelik de dün Şişli'de ortaya çıktı.

Polis ihbar üzerine izini bulduğu iki firariyi dün takip etmeye başladı. Şişli'deki Rum Ortodoks Mezarlığı'nın duvar kenarından Taksim'e doğru yürüyen Şahin ile Çelik takip edildiklerini fark edince kaçmaya başladılar.

TEK KURŞUNLA VURULDU
Polisle firariler arasındaki kovalamaca yaklaşık yirmi dakika sürdü. Bir ara karşıya geçen firarilerden Hüseyin Şahin, Türk Kalp Vakfı'na dönen köşede bir aracı silah zoruyla gasp etmeye çalıştı.

Şahin sürücünün araçtan inmemekte direnmesi üzerine bu kez Tülin Çamlıbel adlı kadının kullandığı araca yöneldi. Kadını araçtan indiren Şahin, Polo marka otomobile binmeye çalıştığı sırada polisle arasında çıkan çatışma sonucu başından tek kurşunla vurularak yaşamını yitirdi.

ÜÇÜNCÜ FİRARİ YİNE KAÇTI
Hüseyin Şahin kanlar içinde yere yığılırken yanında bulunan arkadaşı Hayrettin Çelik olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Hüseyin Şahin' in cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından adli tıp morguna kaldırılırken polis diğer firari Çelik' i yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hüseyin Şahin'in İzmir'de bulunan ailesi, genç adamın firarından bir gün önce cezaevinden kendilerini aradığını ve "Hakkınızı helal edin" dediğini anlatmışlardı. Ailesi Şahin'in arkadaş kurbanı olduğunu ifade etmiş ve kaçmasına hiçbir anlam veremediklerini ifade etmişti.

LÜKS YAŞAM ÖZLEMİ BU YOLA DÜŞÜRDÜ
Ankara Ulucanlar Cezaevi'nden başka cezaevlerine sevk edilirken Mehmet Çiçekli ve Hayrettin Çelik isimli mahkumlarla birlikte ring aracını ele geçirip firar eden ve o günden bu yana ülkenin dört bir yanında aranan Hüseyin Şahin, İzmirli bir emekli polis memurunun oğlu.

Şahin, Ocak ayının 21'inde Asayiş Şubesi Yankesicilik Dolandırıcılık ekipleri tarafından Beşiktaş Tapu Dairesi önünde kapkaç yaparken iki adamıyla birlikte yakalanmıştı.

Çetesiyle birlikte on beş ayrı banka çıkışında kapkaç yaptığı ve toplam 500 milyar lira elde ettiği belirlenen Şahin tüm bu olayları itiraf etmişti.

Aslında Şahin'in poliste önceden de bir kaydı vardı. Yeşil Kundura mutemedinin bankaya götürdüğü 200 milyar lirayı E-5 Karayolu üzerinde kapkaç yapmaya çalışmış ancak olay yerine yakın olan polis ekiplerinin müdahalesi sonucu parayı alamadan kaçmıştı. Çete reisi bu olay sırasında cep telefonunu düşürerek polise kendisiyle ilgili ilk ipucunu yani parmak izini de bırakmıştı.

Şahin'in özel yaşamı da oldukça hareketliydi. Ankaralı zengin bir muteahhitten boşanan eşiyle İzmir'de evlenmişti. Bu evlilikten bir erkek çocuğu olan genç adam İzmir'de ailesiyle lüks bir semttte lüks bir yaşam sürüyor, kapkaçı İstanbul'da yapıyordu.

Ali BALCI - Mehmet AKTARAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır