kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



İş-Kur'un kendisi için işçiye ihtiyacı varmış!

İş ve işçi bulmak amacıyla kurulan İş-Kur'un işsizlere daha iyi hizmet vermesinin önündeki bir engelin de personel eksikliği olduğu ortaya çıktı.

82 milyon nüfuslu Almanya'daki İş Kurumu'nda 93 bin personel, 59 milyon nüfuslu İngiltere'de 98 bin personel, Fransa'da 39 bin personel, çalışırken, 70 milyon nüfuslu, 2.5 milyona yakın işsizi bulunan Türkiye'de İş-Kur, bin 668 personelle hizmet vermeye çalışıyor.

İşsizlik oranı düşük olan gelişmiş ülkelerde işsizlere hizmet veren kurumlarda çalışan sayısının daha fazla, eğitim düzeyinin daha yüksek olması dikkati çekiyor.

İş-Kur olarak daha etkin hizmet vermek amacıyla yenilenme içinde olduklarını belirten Genel Müdür Necdet Kenar, özellikle işsizlik sigortası uygulamasının başlamasından sonra görevlerin çoğaldığını ancak emekliye ayrılan personelin boşluğunun doldurulamadığını söyledi.

Kenar, "İşsizlik sigortası, ödeme yapılan her kişiyi sürekli takip etmeyi gerektirir. Avrupa'da bu uygulama yapılırken işsizle birebir temas sürdürülür. Ödeneğin amacının dışında kullanımını engellemek için sıkı takip ve kontrol yapılır" dedi. Kurum personelinin yüzde 56'sının yüksekokul, yüzde 24'ünün lise ve dengi okul mezunu olduğu bilgisini veren Kenar, tüm zorluklara karşın kurumda yeni bir yapılandırmaya gittiklerini ve personelin eğitim düzeyini artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Banu AKTAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır