kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Bayan asker, silah bırakıp namaz kıldı

O Müslüman bir asker. Irak'ta görevli. Amerikalı olması, halkın onun için "işgal gücü askeri" demesi, ibadetlerini yerine getirmesine engel değil...

43 yaşındaki çavuş Mesahchai Whitaker, görevli olduğu Tikrit kentinde Iraklılar'ın şaşkın bakışları arasında Cuma namazı kıldı.

İMAM ÖZEL İZİN VERDİ
ABD birliklerinin en yoğun olarak görev yaptığı merkez üste 4'üncü piyade bölüğüne bağlı olarak görev yapan Çavuş Whitaker, ezan sonrası elinde silahı, üzerinde üniformasıyla El Hara el Cabir Camii'ne gitti. Kurşun geçirmez miğferini çıkarıp başörtüsünü taktı ve namaza durdu.

Müslüman anne-babanın çocuğu olduğunu söyleyen ABD'li bayan asker, 7 ay önce Irak'a geldiğini belirterek şunları söyledi Bugüne kadar ibadetlerimi üsteki mescidde yapmıştım. İlk kez bir camide namaz kıldım. Irak'a geldiğimden bu yana hiç Cuma namazı kaçırmadım. Ancak nerede olduğumuz önemli değil. İbadetimizi her zaman yapabiliriz... Caminin imamı, İslam'a göre kadın ve erkeğin aynı yerde ibadet edemeyeceğini ancak camide kadınlara özel yer ayrılmadığı için yapılacak bir şey olmadığını söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır