kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Kabile reisi olunca mimarlığı bıraktı

İngiliz Mimar Mick Henry'nin asker babası ona alışılmadık bir miras bıraktı Henry, aldığı bir internet mesajıyla Ojibway kabilesi lideri olduğunu öğrendi

KABİLESİ ONU BEKLİYORDU
İngiltere, yıllar sonra kabile şefi olduğunu öğrenen inşaatçı Mick Henry'nin hikayesini konuşuyor. Sıradan bir inşaatçı olarak yaşayan Henry, hiç tanımadığı ve hatta varlıklarından bile habersiz olduğu baba tarafından akrabası olduğunu söyleyen birilerinden bir internet mesajı aldı. Bunun üzerine Henry, her şeyden habersiz, Kanada'ya doğru yola çıktı. Havaalanında 70 kişilik bir akraba topluluğu tarafından kameralar ve bayraklarla karşılanan Henry'yi büyük bir sürpriz bekliyordu. Babasının Kanada'daki Ojibway Kabilesi üyesi ve kendisinin de kabilenin yeni şefi olduğu bildirilince ne yapacağını şaşırdı.

YAŞAMININ EN ZOR KARARI
Mick Henry'nin Kanadalı bir asker olan babası, İkinci Dünya Savaşı sırasında annesiyle İngiltere'de tanışmıştı. Hemen evlenen çift çocuklarına Mick adını vermişti. Ancak evlilik bir süre sonra sona erince, babası İngiltere'yi terk etmiş ve bir daha da kendisinden haber alınamamıştı. 1998'de babasının ölümünden sonra kabilesi, Mick'i aramaya başladı ve nihayet internet kanalıyla bağlantı kurmayı başardı. Kanada buluşmasıyla yeni kimliğini öğrenen Henry'nin şimdi dört üvey erkek ve dört de üvey kız kardeşi var. BBC Radyosu'na konuşan Mick Henry, Kanada'ya göç edip etmeyeceği konusunda, "Artık bunun için çok geç. Eşim çok hevesli değil ve köklerim burada. Ancak önümüzdeki sene tekrar Kanada'ya gitmek istiyorum" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır