kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



ÖMER ÜRÜNDÜL


Sergen farkı

Beşiktaş için dün geceki maç çok zordu. Kazanmak zorunda olan Lazio kendi evinde agresif ve tempolu bir futbol sergileyecekti. Lucescu'nun taktik planı, kontrollu anlayışla savunma güvencesini ön planda tutup, dengeli çıkışlarla gol aramaktı.

İlk devre Lazio hırslı ve ataktı. Beşiktaş'ın yüksek toplardaki rahatsızlığını düşünerek kanat ataklarında sıfıra girecek varyasyonları zorlamayıp, fırsat buldukça ortalar yaptılar. Duran toplarda da geriden Stam ve Favalli'yi de 18'e göndererek hava köprüsü kurdular. Ayrıca Beşiktaş atağa çıktığında kaptıkları topları uzun ve çabuk kullanarak Inzaghi'yi kaçarmak istediler. Bu uygulamalarında zaman zaman istedikleri ortamı buldular ama üretkenlik sağlayamadılar.

Beşiktaş'ın en büyük avantajı rakibin oyuna sürekli hükmedecek kollektif yapısının olmayışıydı. Kopuk kopuk hücum girişimleri geride yerleşmeyi kolaylaştırıyordu. Beşiktaş kontrollu ataklarında bir pozisyon yakaladı, Sergen'in akıllı pasında İlhan'ın vuruşunda kaleci Peruzzi başarılıydı. Aynı pozisyonun devamında da Sergen değerlendiremedi. Tam devre biterken kazanılan penaltıyı gole çeviren Pancu takımına çok kritik anda skor avantajı kazandırdı.

Beşiktaş bu moralle ikinci yarıya kendinden emin başladı. Lazio panikteydi. Akıllı paslarla rakibin üstüne gitmeye başladılar ve maçın belki de dönüm noktası olan bir pozisyon gelişti. Sergen'in mükemmel asistinde İlhan inanılmaz bir golü kaçırdı. Bundan kısa süre sonra da Lazio beklenmedik bir pozisyonda bir rövaşa golü ile skora denge getirirken, büyük moral depoladı. Ardından maçın son 5 dakikasına kadar çok yüksek bir tempo ile saldırdılar. Beşiktaş artık Pancu ve Sergen'in yorulmalarıyla top yapıp ileriye mesafe katedecek ortamı bulamadı ve ciddi tehlikeler yaşadı. Ama takım olarak bu baskıya müthiş bir direnç gösterdiler. Cordoba iki inanılmaz kurtarış yaptı ve çok önemli bir puanla sahadan ayrılmayı başardılar. Artık iş son maça kaldı.

Sergen'in fizik kondisyonunun yetersizliğine rağmen neticeye etki edecek üç mükemmel girişimi var. İkisinde İlhan'ı net pozisyonlara soktu, birinde de şahsi yeteneğiyle penaltıyı kazandırdı. Giunti çok iyi oynadı, Tayfur müthiş bir efor kaydetti. İbrahim de her zamanki gibi yine takımının lokomotifiydi. Üçlü defans bloğu da görevini yaptı.

Hakem Markus Merk, genelde iyi bir yönetim gösterdi ama son 20 dakikada İtalyanlar'ın profesyonel baskı yaratmalarında takdir haklarını biraz Lazio lehine kullanmaya başladı. Giunti'ye gösterdiği kart da çok ağırdı. Çünkü onun yaptığı hareketlerin daha fazlasını Lazio'lu oyuncular yaptı ama kart görmediler.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır