kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



EROL KAYNAR


Yola devam

UEFA'nın "Beşiktaş-Chelsea maçı Türkiye dışında oynanacak" açıklaması zamanlama bakımından da Beşiktaş'ın konsantrasyonunu bozacak nitelikteydi. Ancak Beşiktaş artık büyük maçların takımı olduğunu da kanıtlıyor. Hava şartlarının da olumsuzluğu bu moral bozucu gelişmenin üstüne eklenince aslında Beşiktaş için çok zor geçeceği düşünülen maç, özellikle ilk yarıda siyah-beyazlıların her açıdan üstünlüğüyle kapandı.

İlk yarıda oyunun hakimi de, organize ataklar yapan da, net pozisyonlar yakalayan da Beşiktaş'tı. Bu 45 dakikanın büyük bölümü Beşiktaş'a göre sol kanatta geçti. Lazio atakları da, Beşiktaş akınları da aynı kanattan geldi.

Okan bir ara Lucescu'yu çok kızdırdı. Ama Allah'ı var; ikinci yarıda çok iyi mücadele etti.

Her maçın en çalışkan oyuncusu İbrahim, 25. dakikada pas vereceğine kalecinin üzerinden şandel denemesi yapınca Beşiktaş bir golden oldu. Bunun 5 dakika sonrası Beşiktaş öyle bir gol kaçırdı ki, anlatılır gibi değil. Önce İlhan'ın, sonra Sergen'in gol girişimlerinde Lazio kalecisi Peruzzi başarılıydı. Beşiktaş, bu yarı biraz daha yüklenebilse birden fazla gol bulabilirdi. Soyunma odasına Pancu'nun penaltı golüyle gidildi.

İkinci yarıya Lazio iki değişiklikle başladı. Üçüncüsünü de kısa süre sonra yaptı. Tüm riskleri göze aldılar. İkinci yarının hemen başında İlhan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağından biraz fazla açınca ikinci gol kaçtı. İlhan bunu atabilse maç o anda bitecekti. Lazio, oyunu bırakmak üzereyken olmayacak bir pozisyonda golü buldu. Yeniden başlayan maç, dakikalar geçtikçe sinir harbine dönüştü. Hücum üstünlüğünü elinde tutan Lazio, yağmurun azizliğiyle kaygan zemin de Cordoba'ya zor anlar yaşattı. Kolombiyalı kaleci, buna rağmen öyle bir top çıkardı ki, adeta maçın kaderini tayin etti.

Beşiktaş, Lazio'yu elinden kaçırdı ama Şampiyonlar Ligi'ni kaçırmadı. İnanıyorum ki, Beşiktaş Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ne devam edecektir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır