kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



KAZIM KANAT


Bu golü de at artık İlhan!

Maçın kaderi iki futbolcuda düğümlendi. Eleştiri sınırlarını zorlayarak "Gol atamayan" İlhan Mansız ile yenilen golde büyük hata yapan Emre Aşık'ı eleştiriyoruz. Bireysel hatanın nasıl bir takımı olumsuz etkilediğini söylemek istiyoruz.

Önce İlhan Mansız..
Sergen Yalçın'ın, "Al da at artık" diye bıraktığı topu hem yanlış ayağı ile kontrol etmek istedi, hem de öylesine kötü kontrol etti ki top gitti kaleci Angelo Peruzzi'nin kucağına. Oysa Mansız bu golü atsa skor 2-0 olacaktı, maç 49. dakika da bitecekti. Ama olmadı işte diyemiyoruz. Çünkü Mansız'ın işi gol atmak. Hatırlayın maçın başında Sergen Yalçın'ın harika pasını da iyi aşırtsa, o top da gol olacaktı..

Ve ikincisi..
Savunmanın sağında oynayan Emre Aşık savunmada pozisyon hatası yapıyor, hücumda ise topu oyuna sokamıyor. Okan Koç'un arkasında destek veremedigi gibi, savunmada yüksek toplara müdahele edemedi. Yenilen golde ise önünde röveşata yapan Robertto Muzzi'ye gözüyle markaj yaptı. Oysa Aşık şöyle bir yükselip kafasını uzatsa bu top gol olsa bile tehlikeli hareketten iptal olurdu. Yenilen bu "Aptalca gol" maçın ikinci kader anı oldu. Beşiktaş'ı moral olarak yıktı, sinirli yaptı.

Elbette bir eleştirimiz de, hakem Markus Merk'e. Sergen Yalçın'ın Jaap Stam tarafından düşürülmesini mükemmel yorumladı. Çizgi üzerindeki pozisyonu ceza alanının dışına taşımadı. Bunu yapsaydı kızardık o kadar. Ama, o ikili mücadelelerdeki faul yorumları skandal. Lazio'yu resmen korudu. Bir örnek; Emre Aşık'a faul yapıldı, sarı kartı gören Emre Aşık oldu. Federico Giunti'ye gösterdiği sarı kart da haksızdı.

Şimdi dönelim futbola..
Şunu anladık ki, Konya maçında futbolcuların değil antrenör Mircea Lucescu'nun aklı Lazio maçındaymış. Harika bir taktikle maçı sürekli yaşayan bir teknik adam tablosu çizdi.

Elbette Beşiktaş'ın cesur futbolunu ve kazanma arzusunu alkışlayacağız. Takım olarak değerlendirince Okan Koç ve Federico Giunti ve penaltıyı gol yapan Daniel Pancu'yu alkışlayacağız. Futbolu çirkinleştirerek kazanmak isteyen Lazio'yu ise eleştirmekle kalmayıp futbola ihanet ettiklerini söyleyeceğiz.

Maçın özel paragrafını Sergen Yalçın üzerine açıyoruz.

Topla buluştuğu an maç bir anda değişti. Ara pasları harikaydı. Sorun şurada; Sergen Yalçın orta sahaya gelip markaja girince yok oldu. Sadece bir tane top kaptı. Dikkat!

İleriye çıktığı anlarda sanki bütün takımı sırtını alarak ileri taşıdı. İlhan Mansız'a bıraktığı ara paslar inanılmaz güzeldi. Sergen Yalçın sahadaki 22 futbolcunun en değerlisi olduğunu kanıtladı.

Maç öncesindeki olumsuz havaya rağmen beraberlik galibiyet gibi. Her türlü pisliği yapan Lazio ve hakeme rağmen Beşiktaş yenilmedi. Teşekkürler.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır