kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



REFİK DURBAŞ


Masal değil, gerçek...

atv'nin yeni dizisi "Bir istanbul Masalı", bir taraftan çok içten bir aileyi, sıcak bir öyküyü ekranlara taşırken, diğer taraftan Türkiye'de on binlerce dürüst ve namuslu insanın yaşadığı bir dramı gözler önüne seriyor.

Şoför Cemal, ailesiyle birlikte geçirdiği kazanın ardından hastane masraflarıyla kredi kartlarının, büyük bir örnek teşkil ederek üstlendiği arabanın masraflarıyla da ne yazık ki tefecilerin eline düşüyor. Şoför Cemal, bir yandan ailesine, insanlarına hiçbir şey hissettirmemeye çalışırken, diğer taraftan borçlarını ödemek için çırpınıyor. Ama bu öyle bir bataklık ki gece gündüz çalışması yetmiyor kurtulmaya, her geçen gün daha da büyüyor borç batağı... Önce tacizler başlıyor, sonra ölüm tehditleri...

Alışkın mı şoför Cemal, kaldırabilir mi ailesi bunu? Hayatları boyunca dürüst olmuşlar, alın teriyle kazanılan parayla geçinmişler, kimsenin malına mülküne göz koymamışlar. Şimdiyse şoför Cemal göğsünü siper etmiş, ailesi için geleceği parlak olmayan bir yolda sürükleniyorlar.

Ne yazık ki özellikle son yıllarda yaşadığımız krizlerden sonra, ülkemizin her köşesinde benzer örnekler görülmeye başlandı. O ya da bu şekilde tefecilerin eline düşen insanlarımız, hayatlarını ortaya koyarak geceli gündüzlü çalışmalarına rağmen, borç batağından kurtulamayarak her şeylerini kaybetmeye başladılar.

Bu tefeci, faiz belası öyle bir sorun ki namusuyla çalışan bir insanın tek başına kurtulması mümkün değil. Burada sorumluluk bize, bu insanların, dostlarımızın, komşularımızın, akrabalarımızın, bizlerin yardımlarına ihtiyaçları var.

Gelin hep birlikte bu bataklıkları kurutalım, insanlarımızı kurtaralım.
ZAFER REİSOĞLU


Terörün hedefi...
Kimilerinin yaptığı gibi, kahpe saldırıların hedef aldığı yerlere bakarak bir örgütün hedefini açıklamak isterseniz, bu kanlı terör örgütünün amacını göz ardı etmiş olursunuz.

El-Kaide denilen eli kanlı terör örgütü, yurt içindeki işbirlikçileri sayesinde ülkemize de kirli ellerini bulaştırmıştır... İstanbul'u kana bulamıştır. Yaptığı saldırılarla bir taşla iki kuş vurmuştur. Hem Türkiye'ye hem de dünyaya çeşitli mesajlar vermektedir.

Türkiye'ye; Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş, laik, sosyal yapısına gözdağı vermek; Türkiye'nin Batı'ya yönelen çizgisini İslam dünyasına çevirmek; uygar dünya ile işbirliği yapmasını önlemek...

Dünyaya; Batı dünyasının yanında yer alan tüm dünya ülkelerine gözdağı vermek; özellikle ABD, İngiltere ve İsrail'le bağlantılı kurumları, dünyanın her yerinde hedef olarak vurabileceğini göstermek...

Ancak dinci basında bu örgütün saldırılarını haklı göstermeye yönelik çabalar vardır. Sözüm ona saldırılar Türkiye'yi hedef olarak seçmemiş, Amerika ile onun yanında yer alan ülkelere karşı bu saldırılar yapılmaktaymış... 11 Eylül saldırılarını da ABD'nin Ortadoğu'daki enerji kaynaklarına el koymak için düzenlemiş olduğunu savlamışlardı.

O halde, Amerika'nın "yeşil kuşak projesi" sonucu oluşturduğu El-Kaide ve Taliban'ın ABD'ye hizmet ettiğini neden göremiyorlar?

Bu saçma savlarla eli kanlı terör örgütünü haklı gösteremezler. Türkiye'de siyasilerden umudunu kesen halk, "sivil uyanış"a yönelmiştir. Sivil halk kadar iktidar da istekli olsun, tüm dünyaya terörle mücadelede örnek olalım.
AYDIN ÇAM


Gazetemizde yer alan her türlü haber ve köşe yazıları için görüşlerinizi fazla uzun olmamak kaydıyla "SABAH Posta Kutusu"na bekliyoruz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır