kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Baykal: Terörün adını koysunlar

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın terör sıfatı arama peşinde olduğunu, terörün adını bir türlü koyamadığını ileri sürdü.

Antalya'da partisinin il binasındaki bayramlaşma törenine katılan Baykal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teröre karşı çok ciddi tavır takınmak gerektiğine işaret eden Baykal, "Maalesef işbaşındaki hükümet, olayı kavramış görünmemektedir. Başbakan, terör sıfatı arama peşinde. Terörün adını bir türlü koyamıyor. İzlediği politika, terörü ortadan kaldırmaya değil, tam tersine gereksiz yere, icapsız yere, hiç bir mecburiyeti olmadığı halde artırmaya yönelik bir politika olarak gözüküyor" diye konuştu.

'DİNLİSİ, İMANLISI YOK'
Terörün sağı solu bulunmadığını ifade eden Baykal, "Dinsizi imanlısı yok. Terör terördür. Hepsine de aynı şekilde karşı çıkacaksın. Çıkmanın gereğini yapacaksın. Kafanı o noktada netleştireceksin. (Ben onu diyemem, bunu diyemem) demeye başladın mı, iş çığırından çıkar. Türkiye deneyimi yüksek bir ülke. bunu dedirttirmeyeceğiz hükümete. Dediği zaman hemen bunu böyle teşhir edeceğiz. Vatandaşların duyarlı tepkisiyle duruma hakim olmaya çalışacağız" dedi.

Hükümetin ABD'nin isteği üzerine dağdaki teröristlere af çıkardığını, bu afla da Hizbullah sanıklarının affedilmesinin sağlandığını ileri süren Baykal, Hizbullah'ın bir süredir devletin bilgisi dışına çıktığını, bu kişilerin meydanı boş bulduğunu iddia etti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır