kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Çileye güvenlik kontrolü eklendi

Bayramın ikinci günü yoğunlaşan trafiğe bir de terör alarmındaki güvenlik önlemleri eklendi

Ramazan Bayramı tüm yurtta sakin geçerken, İstanbullu dün trafik işkencesiyle karşı karşıya kaldı.

9 günlük tatile rağmen yoğunluğunu koruyan megakentte, dün öğle saatlerinden itibaren trafik sıkışıklığı yaşandı. Bayramlaşmaya gidenler ile eğlence merkezlerini dolduran vatandaşlar, yollara özel otolarıyla çıkınca kentin en önemli noktalarında trafik neredeyse durma noktasına geldi.

Merter, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Beşiktaş'daki caddeler ve Haliç Köprüsü, otomobiller ile tıklım tıklım dolarken, köprülerde uzun araç kuyrukları oluştu.

POLİS KONTROLLERİ
Bombalı saldırılar nedeniyle şehrin her noktasında gerçekleştirilen polis kontrolleri de trafiğin sıkışmasına neden oldu. Kadıköy'den Bahçelievler veya Ataköy'e gitmek isteyen vatandaşlar, 25 kilometrelik yolu ancak 2 saatte gidebildiler.

Boğaz ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin giriş-çıkışlarında trafik tek şeritten verilip, şüpheli araçlarda arama yapılınca köprü üzerinde trafik durma noktasına geldi. Saatlerce otomobillerinin içinde kalan vatandaşlar, sıkıntılı saatler yaşadılar.

Bu arada personel izinlerinin iptal edildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul'un önemli cadde ve kavşakları ile kamu binaları, konsolosluklar çevresindeki denetimlerini artırdı. Ekipler, çok sayıda noktada uygulama yaparak, şüpheli görülen tüm araçları arıyor. Aramalar da trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu.

Yalçın BEL - Mustafa KAYA - Ercan SARIKAYA - Bekir BATU -Nejdet ÇOKAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır