kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Milyarlık 'kafiyeli numara' pazarı

Akılda kalan kafiyeli cep telefonu numarasına sahip olmak isteyenler 15 bin doları bile gözden çıkarıyor

Artık cep telefonlarının markası değil, numarası da statü belirlemede bir ölçüt haline geldi. Özellikle Turkcell'in 532 kodlu ve 2 ile başlayan numaraların sahipleri, hatlarını devretme karşılığında binlerce dolar istiyor. Gazetelere verilen ilanlarda, rağbet gören kafiyeli cep numaralarına karşılık 15 bin dolar isteyen bile var.

AKTÜEL'in haberine göre cep telefonu piyasasında, milyarların telaffuz edildiği 'numara pazarı' oluştu. 'Asla unutulmayacak kafiyeli numara'lara sahip aboneler, her gün onlarca kişiden gelen 'numaranı bize sat' teklifiyle karşılaşıyor. İstedikleri kafiyeli numalara sahip olmak isteyenler 25 milyar lirayı bile gözden çıkarıyor.

'İkinci el numara pazarı'ndan kolay ezberlenebilen cep telefonu numarası alan Zafer Bilgin, neden böyle bir numaraya sahip olunması gerektiğini şöyle anlatıyor "Binlerce müşterisi olan bir sigorta acentesiyim ben. Bazen müşteri kartviziti ya da numaramı kaybetmiş oluyor. Böyle bir durumda akılda kalan bir numaraya sahip olmanın avantajını kullanıyorum. Panik halinde bile numaramı hatırlıyorlar."

'2' ZENGİN GÖSTERİYOR
Numara pazarında en çok ilgiyi gören '2'li telefon numarasına ise duyanları şaşırtacak kadar para ödemeye hazır çok sayıda kişi bulunuyor. '2' ile başlayan numaranın "insanı zengin gösterdiği için" talep edenler olduğu kadar, "güven verdiği" için milyarlarca lirayı feda etmeye hazır olanlar da var. Bir pazarlamacı '2' ile başlayan numarayı satın almak için bin 750 doları neden gözden çıkardığını şöyle ifade ediyor "Bu numaralar insanı zengin gösteriyor. İşadamının kafasında, bu numara sahiplerinin güvenilir olduğuna dair bir kanı var. 'Cep telefonunu yıllar önce almış' diye düşünüyorlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır