kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



O günü asla unutamam

Ocak ayında Diyarbakır'da düşen uçaktan sağ kurtulan Celal Tokmak, o günü hiç unutmadı

DiyarbakIr'da 8 Ocak 2003 tarihinde düşen uçaktan sağ olarak kurtulan beş yolcudan biri Celal Tokmak.. Konfeksiyon mağazasına eşya almak için İstanbul'a giden ve dönüşte düşen uçakta bulunan Celal Tokmak, "Geceleri kabus görüyorum. Uyuyamıyorum. Kaza sonrası yaşadıklarım azap gibi geliyor" diyor. Psikolojik tedavi gören Tokmak, o günden beri işyerine gidip çalışamıyor. Çocuklarına karşı sert davranıyor ve yalnız kalmaktan korkuyor. "Bir daha asla uçağa binmem" diyen Tokmak, yaşadıklarının ölmekten beter olduğunu belirterek, "(Keşke ben de ölmüş olsaydım) diyesim geliyor" şeklinde konuşuyor.

İNİŞE GEÇERKEN DÜŞTÜ
Feci kaza 8 Ocak 2003 tarihinde meydana gelmişti. İstanbul'dan Diyarbakır'a giden RJ-100 tipi yolcu uçağı sisli bir havada inişe geçerken düşmüş, 75 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetmişti. Beş yolcu ise mucize eseri alev topuna dönen uçaktan yaralı olarak kurtulmayı başarmıştı. Aradan geçen 11 ay boyunca hayatında çok şeyin değiştiğini söyleyen Tokmak, "İşyerime artık doğru dürüst uğramıyorum. Kendimi toparlayamadım. Moralim çok bozuk. İşyerine gidince adeta boğuluyorum. Bir de ölenlerin yakınları hep bana geliyorlar. Belki de bende teselli buluyorlar. Çocuklarının fotoğraflarını getirip bana göstererek, 'Tanıyor musun, uçakta gördün mü?' gibi sorular soruyorlar. Sırf bunları yaşamamak için insanların içine çıkmıyorum" diyor.

Eşi ve iki çocuğuyla birlikte babasının evine yerleşen Celal Tokmak, "Olayın ardından psikolojim bozulduğu için böyle yapmak zorunda kaldık. Artık yalnız kalmaya korkuyorum" diyor.

Mürsel ACAY


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır