kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Bundan büyük acı olamaz

Oğlu Mustafa'yı 11 yıl önce Meclis lojmanlarında bir kazada kaybeden ANAP eski milletvekili Seven, önceki gün de küçük oğlunu trafiğe kurban verdi

Bir insanın hissedebileceği en büyük acı... Böyle derler evlat acısı için. Sosyoloğu, psikoloğu, doktoru, okumuşu okumamışı hemfikirdir bu tanımda. Öyle bir acıdır ki bu yaşamayan bile hisseder, iliklerine kadar titrer düşündüğünde. İşte, ANAP eski milletvekili Mehmet Seven'in, şu anda başa çıkmaya çalıştığı acı böylesi bir acı. Yakıcı, çıldırtıcı...

O dönem Meclis'in renkli simalarındandı Mehmet Seven. Önergeleriyle, hazırladığı dosyalarla dikkat çekiyordu. Sonra o kaza meydana geldi. 13 Haziran 1992 tarihinde, 18 yaşındaki ortanca oğlu Mustafa İnönü'yü trafiğe kurban verdiği o kaza. Sabaha karşı saat 03.00 sıralarında meydana gelen kaza sırasında Bilkent Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Mustafa İnönü Seven, Meclis servis otobüsünden inmiş karşıya geçiyordu. Mustafa, lojmanlardan çıkış yapan resmi plakalı bir aracın çarpması sonucu oracıkta can verdi.

KÜÇÜK OĞULUN BENZER KADERİ
Ve önceki gece... Bayram tatili nedeniyle İstanbul'dan Bilecik'e gelen ağabeyi Menderes Seven'e ait otomobilin direksiyonuna geçen en küçük oğul Cenk, arkadaşı Aytunç Aldeşer ile birlikte hastanede tedavi gören bir arkadaşını ziyaret etmek üzere yola çıktı. Gençler İstasyon Mahallesi'nden şehir merkezine doğru seyrederken aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan araç, şerit değiştirip karşı yönden gelen Eşref Özmutlu yönetimindeki TIR'la çarpıştı. Alparslan Cenk, olay yerinde son nefesini verdi, yanında bulunan arkadaşı Aytunç ise ağır yaralandı. Aldeşer Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaza Sevenler'in evine iki buçuk kilometre mesafe uzaklıkta meydana gelmişti. Haber tez ulaştı. Ateş bir kez daha düştü Sevenler'in ocağına. İki ay önce askerden gelen ve babasıyla oto galerisi açma hazırlığında olan Alparslan Cenk, ağabeyi ile aynı kaderi paylaşmıştı. Ve ailesi o dayanılmaz denilen acıyı bir kez daha yaşamak zorundaydı şimdi. Bir dönem Bilecik Belediye Başkanlığı da yapan Mehmet Seven hissettiklerini anlatacak kelime bulmakta zorlanıyor. Hâlâ şokta. "On bir yıl arayla ikinci acıyı yaşıyorum. Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın" diyebiliyor yalnızca.

Umut TÜTÜNCÜ - İsmet ACAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır