kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



DVD, video ve müzik setini tahtından indirdi

Video üretimi geçen yılın 8 ayına göre yüzde 37.6, müzik seti üretimi ise yüzde 99.9 azaldı

Enflasyonun düşmesiyle birlikte fiyatların artmaması beyaz eşya satışlarına da yaradı. Neredeyse geçen yılın fiyatlarıyla satış yapan beyaz eşyacılar, piyasayı bir hayli canlandırdı. Türkiye'de, bu yılın ocak-ağustos döneminde, video, müzik seti, elektrik süpürgesi ve dikiş makinası dışında, beyaz eşya üretim ve satışları, geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 20'nin üzerinde artış gösterdi. Devlet İstatistik Enstitüsü'nün (DİE) verilerine göre, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, en fazla üretim artışı yüzde 45.3 ile çamaşır makinasında, en fazla satış artışı ise yüzde 53.3 ile fırında oldu.

Ve görünen o ki, DVD'nin hayatımıza girmesi ile birlikte video ve müzik setinin pabucu dama atıldı. Zira video üretimi geçen yılın sekiz ayına göre yüzde 37.6, müzik seti üretimi ise yüzde 99.9 oranında azalma kaydetti. Buna paralel olarak satışlarda da videoda yüzde 45.5, müzik setinde yüzde 63.2 oranında düşüş yaşandı.

EN BÜYÜK ARTIŞ FIRINDA
Ocak-ağustos itibariyle buzdolabı, çamaşır makinası, fırın ve televizyon satışları 2001 yılı toplam satışlarının üzerine çıktı. Elektrik süpürgesi, dikiş makinası, video ve müzik seti üretimi ile dikiş makinası hariç diğer ürünlerin satışı ise önemli oranda geriledi.

Üretim ve satış rakamları karşılaştırıldığında, fabrikaların bu dönemde, ürettiklerinin hemen hemen tamamını sattıkları, neredeyse stoksuz üretim yaptıkları, bazı ürünlerde ise stoklardan satış yaptıkları ortaya çıkıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır