kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Şirket toplantılarını hafta içindeki günlere sarkıtın

Liderlik Geliştirme Organizasyonu Dünya Başkanı Bruce Rector, önemli kararların, verimin en düşük olduğu pazartesi günü alınmamasını önerdi

Çalışanlarda yaşanan 'pazartesi sendromu' artık birçok araştırma ile kesinlik kazandı. Liderlik Geliştirme Organizasyonu (Junior Chamber International-JCI) Dünya Başkanı Bruce Rector, pazartesi sendromu nedeniyle hafta başında yapılan toplantıların çalışanlar üzerinde gerginlik yarattığını, toplantıların hafta içinde yapılmasıyla daha çok verim alınacağını söyledi.

YENİ METOD GELİŞTİRDİ
Aynı zamanda uluslararası bir eğitimci ve özellikle genç yöneticiler ve işadamlarının pazartesi sendromundan nasıl kurtulabileceği konusunda uzman olan Rector, yedi kişilik bir takımla başladığı çalışma sonucunda 'pazartesi sabahı mesajı' adlı bir metod geliştirdi.

İnsanların yeni haftaya başlarken ne kadar zorlandıklarını ve stresli olduklarını gözlemleyerek bir metod geliştirmek için yola çıkan Rector, "Çalışanlar pazartesi gününe kötü başlarsa bütün haftaları genellikle öyle gidiyor. Ben de geliştirdiğim metodla, insanları rahatlatan yöntemleri anlatarak çok büyük bir baskıyla başlanan iş haftasının yükünü hafifletmeye çalışıyorum" diyor.

Bruce Rector, dünyada hafta sonu tatili yapanlar için en sevilen günün Cuma, hiç sevilmeyen günün ise Pazartesi olduğuna işaret ederek şöyle devam ediyor

"Pazartesi sendromunun iş verimi üzerinde yarattığı olumsuz etkiyi azaltmak için bütünsel olarak bir şirket ya da işyerine önerdiğim yöntem, toplantıların pazartesi günü yapılmaması yönünde. Pazartesi sendromu nedeniyle hafta başında yapılan toplantılar çalışanlar üzerinde gerginlik yaratabiliyor. Bu nedenle toplantılar hafta içinde yapılırsa daha çok verim alınacaktır. Şirketler bunun farkına varırlarsa daha efektif bir çalışma ortamı yaratılmış olur.

Şirketlerde genellikle üst düzey yöneticiler bu sendromu daha rahat atlatıyorlar. Çünkü onlar genellikle pazartesi günleri bütün işleri altlarındaki çalışanlara verip rahatlıyor ve güzel bir pazartesi sabahı geçiriyorlar.''

25 BİN MESAJ
Bruce Rector, her pazartesi sabahı 100 ülkeden yaklaşık 25 bin kişiye e-mail yoluyla mesaj gönderiyor. Küçük, kişisel ve hafta boyunca hatırlanabilecek hikayelere yer verdiği mesajlarını Fransızca ve İspanyolca'ya da çeviren Rector, "Bazen mesaj yazmak için bir hafta süresince düşünüyorum ve iyi liderlik konusunda bazı fikirlere de yer veriyorum'' diyor.

Pazartesi sendromunu en fazla yaşayan meslek grupları arasında doktorlar, avukatlar ve satış sorumlularının bulunduğuna dikkati çeken Rector, bu konuda en rahat çalışanların, haftaya müfredat nedeniyle belli bir ders planı çerçevesinde başlamalarından dolayı öğretmenler olduğunu söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır