kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



'Vergi ödemesi kredi kartıyla yapılabilecek'

Fazıl Bener, "Maliye, telefon, elektrik ve vergi ödemeleri için kredi kartı kullanımına destek veriyor" dedi

Maliye Bakanlığı'nın kredi kartı ekstrelerinin de vergi iadesi amaçlı kullanılabilmesi için çalışma yaptığı ortaya çıktı. HSBC Bank Kart Yönetimi Grup Başkanı Fazıl Bener, "Bu uygulama başlarsa ekonomiyi kayıt altına almak kolaylaşacak" dedi. Genel olarak kredi kartı kullanımında yeni pazarların söz konusu olduğunu belirten Bener, vergi ödemesi, telefon, elektrik faturaları gibi tekrar eden ödemelerde kredi kartı kullanımına yönelik Maliye Bakanlığı'nın da destek verdiğini aktardı.

Ekonominin kayıt altına alınması açısından da bunun önem taşıdığını vurgulayan Bener, "Ayrıca, Maliye Bakanlığı, kredi kartı slibinin fiş yerine, kredi kart ekstresinin de vergi iadesi amaçlı kullanılabilmesi üzerinde de çalışıyor. Böyle olursa ekonomiyi kayıt altına almak kolaylaşacak, müşteri açısından da büyük kolaylık olacak, binlerce fiş arasında uğraşmayacak" diye konuştu.

Bener, ekonomide yaşanan olumlu trendin kart kullanım oranları ve işlem hacimlerine henüz tam yansımadığını kaydetti. Geçen yıla oranla bir hareketten söz edilebileceğini, ancak çok büyük bir hareket göremediklerini dile getiren Bener, şöyle devam etti

KARTLAR BİRLEŞTİ
"Onun da nedeni, zannediyorum enflasyonun düşüşü. Olumlu yanları varsa da olumsuz yanları da oluyor bu düşüşün. Tabii ki düşmesi ve dengeye gelmesi olumlu bir gelişme. Enflasyon, beraberinde maaş ayarlamalarını da getiriyor. Enflasyon düşünce maaş zamları da o ölçüde belirleniyor. Dolaysıyla insanların gelirlerinde artık öyle yüksek sıçramalar olmuyor. Bu, satışlara da yansıyor."

Bener, ekonomik ve siyasi istikrarın harcamayı da çok etkilediğini ifade ederek, "İstikrarın olması insanı sokağa çıkarıyor, alışveriş yaptırıyor. O da dalga dalga görülüyor her yerde, tüm sektörlere gidiyor. İstikrar şart" dedi.

Advantage Card müşterilerinin yüzde 90'ına HSBC-Advantage kredi kartlarını gönderdiklerini belirten Fazıl Bener, yeni kartın limitlerinin daha yüksek, buna karşın faizlerinin daha düşük olması nedeniyle kullanımının daha yoğun olduğunu söyledi. Yeni kartın hem Advantage üye işyerleri hem de üye olmayan işyerlerinde kullanılabildiğini kaydeden Bener, böyle olunca da yeni kartın müşteri harcamasından daha fazla pay almaya başladığını ifade etti.

Tüm sektörlerde kullanılan kartların sektörel dağılım olarak en fazla tekstilde güçlü olduğunu aktaran Bener, "Hatta tekstil sektöründe bir numaralı kartız diyebilirim" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır