kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Putin, Yukos'tan sonra 5 şirkete daha göz dikti!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni hedefi kim olacak? Evet, Rusya'da Yukos'un ardından yatırımcıları büyük bir tedirginlik sardı.

Ekonomi dergisi Forbes da Putin'in hedefi altındaki şirketlerin sıralamasını yayınladı. Putin'in savaşı ülkedeki 5 kişi için başladı. Bunlar arasında bu sene başında İngiliz futbolunun temsilcisi Chelsea'yi satın alan Roman Abramovich, şu anda sürgünde olan medya patronu Vladimir Gusinsky, Mikhail Fidman, Boris Berezovsky ve son olarak şu anda hapiste mahkemesini bekleyen dünyanın 4. Büyük petrol şirketi Yukos'un sahibi Mikhail Khodorkovsky bulunuyor. Hepsinin ortak noktası da Boris Yeltsin zamanında devlet kuruluşlarının hileli yollarla özelleştirilmesi sonucu zenginleşen kesim olmaları.

Listede petrol, elektrik ve doğalgaz şirketleri dikkat çekiyor. Birkaç ay önce Yukos'la birleşen Sibneft Rusya devleti tarafından el konulması en muhtemel şirket olarak yer alıyor. Diğeri ise yine bir petrol şirketi olan Lukoil. Putin'e karşı kendisini politikaya yakınlık göstermeyerek koruyan Vagit Alekperov'un şirketi Lukoil için risk düşük gösterilmiş. Doğal gaz şirketi Gazprom listede alt sıralarda bulunuyor. Metal üretimi yapan Norilsk Nickel ve telekom şirketi Vimpelcom ise listede yer alan diğer şirketler.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır