kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Koç ve Ulusoy, Çeşme Yat Limanı için güçbirliği yaptı

İki grup, yap-işlet-devret modeli çerçevesinde açılan ihaleye ortak teklif verdi. 400 yat kapasiteli marinaya eğlence ve alışveriş merkezleri yapılacak

Türkiye'nin iki büyük kuruluşu Koç ve Ulusoy, Çeşme'deki turizm yatırımlarını genişletmek için güçlerini birleştirdi. Çeşme Yat Limanı'yla uzun süredir ilgilenen Koç ve Ulusoy, geçtiğimiz günlerde yap-işlet-devret modeli çerçevesinde açılan ihaleye konsorsiyum kurarak teklif verdi.

Koç-Ulusoy güçbirliği, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü'nün açtığı ihaleye geçerli teklif veren tek grup oldu. Başka bir şirketin de ihaleye katıldığı ancak yeterlilik şartlarını taşımaması nedeniyle teklifinin değerlendirmeye alınmadığı öğrenildi. Devlete cazip bir teklif sunduklarını belirten Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding Başkanı Yılmaz Ulusoy, "400 yat kapasiteli marinayı devralmak için son olarak Ulaştırma Bakanımız'dan müjdeli bir haber bekliyoruz. İş son onun onayına kaldı" dedi.

DEV GEMİLER GELECEK
Bakan onayının da bir kaç gün içinde verileceğini umduklarını belirten Ulusoy, "Bu iş bayram sonu biter diye bakıyoruz. Marinayı Koç Grubu'na bağlı Setur'la birlikte işleteceğiz. Teklifimiz 30 yıllık" diye konuştu. Marinanın, geçtiğimiz Mayıs ayında 11 milyon 250 bin dolara özelleştirmeden aldıkları Çeşme Limanı'nın devamı olarak gördüklerini belirten Ulusoy "Bu marinanın bizim için stratejik önemi var. Koç Grubu'na bağlı Setur da burasıyla ilgileniyordu. Neticede el sıkıştık ve bu işe beraber girdik" diye konuştu.

Limanın altyapısının belirli ölçüde tamamlanmış olduğunu ifade eden Ulusoy, kıyıda eğlence-alışveriş merkezi, sosyal tesisler gibi üstyapısı için gerekli olan yapılar için de önemli bir miktarda yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti. Bu yeni yatırımların 10 trilyon lirayı bulması bekleniyor.

Ulusoy, Çeşme Limanı'nı da yeni yatırımlarla genişleteceklerini dile getirdi. İlave yatırım projelerini tamamladıklarını belirten Ulusoy, en geç Aralık ayı sonunda inşaata başlayıp yeni sezon öncesi bitirmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Yılmaz Ulusoy, şöyle devam etti "Mevcut iskeleyi 100 metre daha uzatıp 200 metreye çıkaracağız. Yanına 200 metrelik bir iskele daha yapacağız. Böylelikle feribotlarla, RO-RO gemilerini ayrı ayrı iskelelere yanaştırma imkânına kavuşacağız."

Erhan GÜLENÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır