kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



'2004'te Türkiye'nin büyüme hızı düşecek'

OECD, bu yıl yüzde 5'lik büyüme hızı yakalayan Türkiye'nin 2004'te yavaşlayacağını belirtti. Örgüt yerel seçimler için popülizm uyarısında da bulundu

Merkezi Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan raporda Türkiye'ye, 2004'te yapılacak yerel seçimlerin bütçe disiplinini bozmaması konusunda uyarıda bulunuldu. OECD'nin üye ülkelerle ilgili "ekonomik genel görünüş ön raporları'' dün yayınlandı. Raporun Türkiye ile ilgili bölümünde, 2004 yılında yapılacak yerel seçimlerde, artacak baskılara rağmen kararlı bir tutum sergilenmesinin, ekonomideki olumlu beklentilerin korunmasına katkıda bulunacağı ifade edildi.

REFORMLARA DEVAM
Türkiye'de yetkililerin, yapısal reform programlarının uygulanması ve bütçe disiplinine mutlaka uymaları gerektiği kaydedilen raporda, faiz dışı fazla hedefinin tutturularak, sosyal güvenlik, banka, özelleştirme ve yabancı yatırımlar için öngörülen yeni politikaların hayata geçirilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Raporda, faiz oranlarının düşmesinin ve güven ortamının sağlanmasının Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) artmasına yardımcı olduğu bildirildi. GSMH'nin 2003 yılında yüzde 5 oranında arttığı kaydedilen raporda, 2004 yılında GSMH artış oranında biraz yavaşlama gözlenebileceği, ancak 2005 yılında olumlu beklentilerin devam ettirilmesi halinde bu oranın tekrar yükselişe geçeceği ifade edildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır