kapat
26.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



MANSUR FORUTAN


Aşıklar çadırı

Ramazan'ın son günlerinde Sultanahmet'te tertiplenen şenliklere katılma fırsatı buldum. Bir nevi panayır olarak mütalaa edebilirsiniz. Atlı karıncalar, rodeo oyunu, ne kadar güçlü olduğunuzu anladığınız yumruk atma tezgahı ve yeme içme reyonları. Bir de kendi çapında kitap fuarı...

Burası için yıkılıyor tabiri kullanırsam yanılmış olmam. Çok ciddi bir kalabalık vardı. Ve dürüst olmak gerekirse bu kalabalığa rağmen huzur tepe noktasındaydı.

İlk önce gücümü ölçme standına geldim. Yanlış anlaşılmasın şiddete karşıyım. Bu sadece bir deneme. Üç yumruk beş yüz bin lira. Benden önceki delikanlılar asılı kum torbasına tüm güçleriyle girişip kendi aralarında en güçlü olanı belirlemeye çalışıyorlardı. İçlerinde en tıknaz olanı 260 puanla birinci oldu. Bu arada en yüksek puan 500. Diğerleri de 200 puan civarında puan aldılar.

Kolay gözüküyor!

İlk vuruşumda 120 puan aldım. Diğerleri daha düşük çünkü elim çok acıdı. Tezgahın sahibi kızların da aynı puanı aldıklarını söyledi. Çok komik!

Okulda fizik dersiyle aram pek iyi değildi ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Benden önceki delikanlılar olası bir kapışmada bendenizi fena halde paketler.

Bu bana göre değil. Onun yerine pamuk helva yiyip biraz daha gezinmeyi tercih ettim.

Rodeo'nun önünde izdiham olduğundan pas geçtim. Kitap fuarına bakındıktan sonra da bir çay içmek için aşıklar çadırına girdim.

Hayatımın ilk canlı aşıklar performansını izliyordum.

Hep Iron Maiden olacak diye bir kaide yok tabii ki.

Hoparlörlerin altında yer buldum ve amfiye bağlanmış sazlar içimde çalmaya başladı. Tesisatın dandik olması nedeniyle sazlar Heavy Metal tonlarında çıkıyordu ki, ben bu sound'u severim. Ayrıca gençliğimde saz amfisine bas gitar takıp çalmışlığım da vardır. Mi'ye bastınız amfi tarih olur. Benden uyarması...

Aşıklar eğleniyordu.

Aşık 1 Karpuz kestim ortadan/Yarim girdi portadan/Bileydim yar olduğunu/Aç kalkardım sofradan...

Aşık 2 Uyumuş kalmışım/Şu ayvanın dibinde/Ölüm var ayrılık yok/Yar da benim kalbimde...

Uzun zamandır en eğlendiğim event olduğunu itiraf etmeliyim.

Ne varsa tüketmişiz.

İyi bayramlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır