kapat
26.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Büyük rezalet!

Bilgili; "Bu karar ile UEFA teröre prim tanımıştır. Olay artık Türkiye'nin meselesi haline gelmiştir" Lucescu; "Irak'ta İtalyan askerleri bombalandı ve öldüler. İtalya neden Nasiriye'den çekilmedi?"

Canaydın ile ortak hareket
Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, UEFA'nın aldığı karar sonrası zehir gibi konuştu. Başkan kararı öğrenir, öğrenmez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak 20 dakikalık bir görüşme yaptı. Oldukça gergin olan Bilgili, "Bu olay tam bir skandaldır. Mesele artık Beşiktaş ve Galatasaray'ın sorunu olmaktan çıkmıştır. Artık hükümet meselesi haline gelmiştir. Galatasaray Başkanı Sayın Canaydın ile bir görüşme yaptım. Lazio maçı sonrası biraraya gelip ortak bir politika belirleyeceğiz. UEFA aldığı bu karar ile teröre çanak tutmuştur. Bu Türk halkına yapılmış bir saygısızlıktır. Terörün amacı sosyal ve ekonomik hayata darbe vurmaktır. Bu tür terör saldırıları karşısında yapılacak tek şey onun karşısında durmak ve sosyal hayatı sonuna kadar sürdürmektir. Sporun amacı da misyonu da budur.

Utanç verici
Bu kararı şiddetle kınıyoruz. İngiltere ve İtalya'nın yürüttüği lobi faaliyetleri olayları bu duruma getirdi." diye konuştu. Teknik Direktör Lucescu da Bilgili gibi açtı ağzını yumdu gözünü... Rumen teknik adam, "UEFA'nın aldığı bu kararı kınıyorum. Böyle saçmalık olmaz. Juventus ve Chelsea maçlarının Türkiye'de oynatılmama kararı utanç vericidir. Biz İstanbul'da teröre karşı durmaya üzerimize düşen, görevleri bir futbol adamı olarak yerine getirmeye çalışırken UEFA'nın aldığı bu kararlar dünya barışına ve terör mücadelesine terstir.

%25 şansımız azaldı
Biz İstanbul'da her türlü güvenlik sözü vermişken İtalyanlar'ın ve İngilizler'in böyle bir taleple gelmelerini üzüntüyle karşılıyorum. Irakta da olaylar oluyor. Nasiriye'de de İtalyanlar'a karşı terör saldırısı oldu. Çok kişi öldü. İngilizler'e aynı şeyler oldu. Ordan çekildiler mi? Basketbolda ULEB maçlarının oynanmasına izin veriliyor. Fakat futbola geçit yok. Bu futbol için bir utançtır. Bu karar ne diye bugün (dün) açıklandı. Anlamak mümkün değil. Kazanma şansımız yüzde 25 azaldı" dedi. Bu arada Bilgili'nin Canaydın'a "Başkanım destek alırsak Şampiyonlar Ligi'ni boykot edelim" dediği iddia edildi.

Fatih DOĞAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır