kapat
26.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Saldırılar din içinse İslam'ı vurdular

Terör saldırıları nedeniyle Türkiye'nin bayrama buruk girdiğini söyleyen Gül, "Bu saldırılar din adına yapılmışsa, İstanbul'u değil, İslam'ı vurmuşlardır" dedi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bayramın ilk günü eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, bir grup gazeteciyi konutunda kabul ederek bayramlaştı. Türk halkına sağduyulu olma çağrısında bulunan Gül, şu açıklamalarda bulundu

İSLAM'A SALDIRI
AKP'ye yöneltilen eleştirileri hiç ciddiye almıyorum. Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin sınırlarını genişleten AKP'dir. Bu saldırılar din adına yapılmışsa, İstanbul'u değil, İslam'ı vurmuşlardır.

BAYRAMA BURUK GİRDİK
Biraz buruk girdik bayrama. Halk da tedirgin oldu. İnşallah kısa sürede bu tedirginlik giderilir ve esas gündemimize geri döneriz. Bu da ekonomik açıdan zenginleşme ve daha fazla demokratikleşmedir. Terörle mücadele ederken başka ülkelerin tersine özgürlükleri genişleterek AB yolundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz.

TERÖRİSTLER KUKLADIR
Terörle mücadelede varsa eksiklikler muhakkak ki tedbir alacağız. Teröristler kukladır. Biz sadece kuklalarla değil, esas kuklacılarla, kuklayı oynatanlarla mücadele edeceğiz.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AYDINLIK
Bu bizim için yeni bir terör olayı. İlk defa rastlandı. Bomba gübreden yapılmış ama miktarı çok olduğundan çok büyük zarar verdi. Ama çok kısa sürede teröristler tespit edildi. Bu büyük bir başarıdır. Türkiye'nin önünü aydınlık görüyoruz.

Gazetecilere bayram likörü
Gül çiftinin, gazetecilere ilk ikram olarak muz ve nane likörü seçmeleri dikkat çekti. Bu sene bayramı Ankara'da geçiren Gül, Süleymaniye olayı yaşandığında ve 15 Kasım sinagog saldırılarında Kayseri'de olduğunu hatırlatarak, "Bu sefer ailecek Ankara'dayız" dedi.

Ankara'ya aslında yabancı olduğunu vurgulayan Gül, gençlik yıllarında Kayseri-İstanbul seyahatleri sırasında eski Ankara Terminali'nde durakladığını anımsayarak, "Ankara'dan pek hoşlanmazdım. Ulus'taki otobüs terminalindeki o sigara dumanı kabus gibiydi" dedi.

Gül, "Babam ailenin en büyüğü, bu nedenle bayram namazından sonra aileyi hep biraraya getirirdi" diyerek bayram geleneklerini yaşatmaya çalıştığını söyledi.

Evren MESCİ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır