kapat
26.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



İslami terör ifadesi kanıma dokunuyor

Son yıllarda İslam ile terörü bir arada anma, teröre sıfat olarak İslamı giydirme gayreti var. Şahsen kanıma dokunuyor. 'İslami terör' ifadesine dayanamıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Son yıllarda İslam ile terörü birarada anma gibi bir gayret olduğunu" belirterek, "Şahsen kanıma dokunuyor" dedi. Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden sabah erken saatlerde çıkarak, namazını Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Camii'nde kıldı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, cemaatle başramlaştıktan sonra, caminin alt katındaki salonda verilen, vakfın geleneksel bayram kahvaltısına katıldı. Çay, simit, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin, domates ve salatalıktan oluşan kahvaltıdan yiyen Erdoğan, çıkışta yaptığı açıklamada; Türkiye'nin ardı ardına yaşadığı üzücü olayların, tüm insanlığı tedirgin ettiğini ve huzursuzluğa boğduğunu söyledi.

BUNA DAYANAMIYORUM
Erdoğan, "Bu olayların Türkiye'deki taşeronları, tetikçileri üzerinde durmak istemediğini ancak bir gerçeği hatırlatmak zorunda olduğunu, çünkü herkesin uyanık olması gerektiğini" dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü

"Özellikle son yıllarda İslam ile terörü bir arada anma gibi bir gayret ortada. Teröre sıfat olarak İslamı giydirmek gibi bir gayret ortada. Bu oyunu bozmak, şüphesiz ki hepimizin görevi olduğu gibi, toplumca en önemli görevimizdir diye düşünüyorum. Özellikle eğitim kurumlarında, bunun çok daha farklı bir şekilde öğrencilerimize yansıtılmasında büyük kaygılar olduğuna inanıyorum. Yani su damlacıkları mermeri aynı noktaya vurarak aşındırıyor, deliyorsa, bu sıfat olarak bu kutsal değerimizi, dinimizi teröre giydirenler, bunda mesafe alıyorlar gibi geliyor bana. Çünkü 'ben Müslümanım' diyen de bakıyorsunuz ki bu ifadeyi kullanıyor. Tabii benim şahsen kanıma dokunuyor, huzursuz ediyor. Yani ben 'İslami terör' ifadesini duyduğum zaman buna tahammül edemiyorum."

İslam'ın dışındaki tüm dinlerin de teröre sıfat olarak giydirilmesine tahammül edemediğini dile getiren Erdoğan, ortada böyle bir bilimsel gerçeklik olmadığını kaydetti. Erdoğan, "Bu kadir bayramımıza, mukaddes bayramımıza maalesef bu havada, bu atmosferde girdik. Temennimiz odur ki burada noktalanmış olsun" dedi.

Birçok medeniyete beşiklik etmiş olan Anadolu topraklarının daima sevgiyi, kardeşliği, birliği ve beraberliği ürettiğini anlatan Erdoğan, "Terör, bu topraklarda hiçbir zaman kendisine aradığı o bahçeyi bulamayacak. Buralarda aradığı hedefleri yakalayamayacaktır ve inanıyorum ki buralardan bir an önce yok olup gideceklerdir" diye konuştu.

İftar çadırına gitmeyen aristokratlar
Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Merkezi tarafından The Green Park Merter'de düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Ramazan ayının ve Ramazan Bayramı'nın çok farklı hatırlandığını söyledi. AKP'nin kadın kollarından gençlik kollarına tüm teşkilatlarının ramazan ayını iftar çadırlarında geçirdiğini söyleyen Erdoğan, iftar çadırında oruç açmayı istismar sebebi olarak ilan edenler bulunduğunu söyledi.

Sıkıntıları yok
Erdoğan, "Onları kusura bakmayın, ayağı yere değmeyen, ülkenin derdinden çok uzaklarda yaşayan, fildişi kulelerinde oturup kalemiyle köşesinde yazı yazan aristokratlar olarak görüyorum. Çünkü onlar hayatlarında kolay kolay oralara gidip de onlarla hemhal olmadılar, dertlenmediler. Böyle bir sıkıntıları yok zaten" dedi.

Zülfikar Ali AYDIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır