kapat
26.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Milan da Twigy giydi

Üç büyüklerin taraftar terliklerini üreterek rekor satış yapan Twigy, şimdi de Milan, Juventus ve İnter'le lisans anlaşması yaptı. Bu takımların terliklerin Türkiye'deki üretim hakkını da Twigy üstlendi

Türkiye'nin üç büyük takımı Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin terlik üretim ve satış lisansını alarak en çok lisanslı ürün satıcısı haline gelen Twigy, şimdi de İtalya'nın üç büyükleri Milan, Juventus ve Inter'le anlaştı. Bu takımların terliklerini de Türkiye'de yalnızca Twigy yapabilecek.

İtalyan kulüplerle lisanslı terlik üretim ve satışı için anlaştıklarını belirten Twigy terliklerinin üreticisi Terteks Tekstil'in sahibi Sinan Öncel, bu büyük markaların insanlar için bir prestij ürünü olarak algılandığını ve bu kulüplerin terlik satışından çok umutlu olduklarını kaydetti. Öncel, İtalya'nın bu kulüplerinin Türkiye'de çok sevildiğine ve formalarının çok sattığına dikkat çekti.

500 BİN ADET SATTI
Türkiye'nin Dünya Kupası başarısından esinlenerek ürettikleri taraftar terliklerinin bugün 500 bin adet satış rakamına ulaştığını kaydeden Öncel, "Bu projemizi insanlara söylediğimizde kimse başarılı olacağımıza inanmıyordu. Ancak biz şimdi kulüplerin en çok satan lisanslı ürünü haline geldik" dedi. Aynı zamanda dünyanın en büyük terlik şirketi olan Brezilyalı Grandha'nın Türkiye dağıtıcısı olan Twigy, 2 yıl içinde 10 milyon çift taraftar terliği satmayı amaçlıyor.

Futbol ekonomisinin çok zevkli ve kazançlı bir uğraş olduğunu dile getiren Öncel, Türkiye'de futbolla ilgili kitlenin çok büyük olduğunu ve taraftarın kulüp markalarına ölümüne bağlı olduklarını ifade ederek, bu alanda iyi bir çalışma ile başarılı olunabileceğini kaydetti.

Taraftar terliklerini birçok ünlü ismin, futbolcuların, spor adamı ve kulüp yöneticisinin ve başkanlarının satın aldığını dile getiren Öncel, özellikle stadyumlarda yaptıkları çalışmaların başarıya ulaşmalarında önemli rol oynadığını dile getirdi. Öncel, stadyumlara astıkları pankartların ve terliklerin üzerine yazılacak sloganların seçilmesi için tribünlerin nabzını her an tuttuklarını vurguladı. Öncel, taraftar terliklerini üretiminin başarılı olacağını ise şu cümlelerle anlattı

"Tribünlere gelen taraftarların terlik almaması için hiçbir olumsuz neden yok. Kulübüne ve markasına ölümüne bağlı bir kitle. Biz ise taraftarın terlik almamasının bir eksiklik olarak hissetmesini istiyoruz" dedi.

BEŞİKTAŞLILAR GÜLECEK
Ayrıca Twigy, yılbaşında Beşiktaş için özel bir ürün çıkaracak. Kulübün 100'üncü yılındaki şampiyonluğu onuruna çıkarılacak olan ürün, İnönü Stadyumu'nun maketi olarak tasarlandı. Beşiktaşlılar'ın yılbaşı hediyelerini bu maketin içinde sunmaları için çıkarılacak ürünün ilginç bir özelliği de maketin üzerindeki çizimleri mizah dergisi Leman'ın çizerlerinin yapması. Çizimlerde İlhan Mansız'ın maç yapılırken sevgilisiyle öpüşmesi, Sergen Yalçın'ın Sinan Engin'den gol başına 100 dolar istemesi gibi komik enstantaneler var.

Rahim AK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır