kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



ABD'den 'genç yönetim'e destek

Gürcistan'ın yeni lideri Burjanadze, 45 gün içinde yapılacak seçimler için Amerika'dan beş milyon dolar yardım istedi. Powell, Gürcüler'in yeni yönetimine tam destek verdiğini açıkladı

Eduard Şevardnadze'nin istifasının ardından Gürcistan'da başkanlık koltuğuna geçici olarak oturan Nino Burjanadze, 45 gün içinde yeni seçimlerin yapılacağını açıkladı. Ancak bunun için ülkenin ekonomik desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Burjanadze'nin mali danışmanı, birkaç gün içinde Washington'a başvurup 5 milyon dolar isteyeceğini belirtti. Mali yardımın gelişiyle birlikte seçim hazırlıklarına hız verilecek. Muhalefette bir iktidar savaşı olmayacağını belirten Bayan Burjanadze, "Gürcistan'da cumhurbaşkanı olmak çok zor" diyerek seçimlere katılmayacağını belirtti.

Bu da cumhurbaşkanlığı için muhalefet lideri, Ulusal Hareket Partisi Genel Başkanı Mihail Saakaşvili'nin adının geçeceği iddialarını kuvvetlendiriyor. Gürcistan'daki yeni yönetim, ABD'nin de onayını aldı. ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, "Amerika, yeni yönetimin Gürcistan'da bağımsız parlamento seçimlerini de yapacağına inanmaktadır" diye Burjanadze'ye destek çıktı. Burjanadze de dün yaptığı basın toplantısında "halkına", acilen toparlanma çağrısı yaptı Herkes işine devam etsin. Vatandaşlarımdan yardım bekliyorum.

"Şevy" Tiflis'te mi kalacak, Almanya'ya mı kaçacak?
Şevy, Moskova ve yakınları tarafından istifa eden Gürcistan Cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze'ye takılan isim Dış basın, dünkü bütün haberlerinde Şevy'nin ülkeden kaçıp kaçmayacağına dikkat çekti. Yakınları, Şevardnadze'nin başkent Tiflis'teki kendi malikanesinde kaldığını belirtirken, Alman televizyonu gün içinde Şevy'nin Baden-Baden eyaletine özel bir uçakla iniş yaptığını öne sürdü. Şevardnadze'nin sokak gösterileri öncesi Baden-Baden'de 11 milyon euroluk bir malikane aldığına dikkat çeken Alman televizyonları, eski liderin bu eve sığındığını öne sürdü. Ancak iddia kısa süre içinde yalanlandı. Önce sözcüsü ardından da akrabaları, Şevardnadze'nin, halen Gürcistan'da olduğunu ve muhalefet lideri Saakaşvili'nin onun, güvenliğini sağlaması durumunda ülkesinden ayrılmayı düşünmediğini, şu anda hayatının tehlike altında olduğuna inanmadıklarını ifade ettiler. Alman hükümeti ise iki Almanya'nın birleşmesinde emeği geçen Şevardnadze'yi seve seve ağırlayacaklarını belirtti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır