kapat
21.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



ERGUN BABAHAN


Hayata sarılalım

Terörün hedefi bizi yıldırmak, sindirmek, yolumuzdan saptırmaktır. Demokrasi, terörü yenecek en büyük silahtır. Terörü ve teröristleri, Avrupa Birliği hedefine daha bir sıkı sarılarak, birlik ve beraberlik içinde normal hayatımızı sürdürerek yenebiliriz

İstanbul ilk saldırıların acısını unutamadan ikinci bir ikiz terör dalgasıyla sarsıldı.

Bu aslında cephesi olmayan bir savaş.

Hedef dün İstanbul'du. Yarın dünyanın herhangi bir ülkesi olabilir.

Bu bombalar, İngiltere Başbakanı Blair'in belirttiği gibi, yoluna çıkan herkesi hedefleyebilir çoluk-çocuk, Müslüman-Hıristiyan demeden insanları gözünü kırpmadan öldürebilir.

İlk saldırıların ardından yazmıştım, yine yazıyorum. Bu bombaların hedefi Türkiye'nin demokrasisidir, Müslümanlıkla laikliği bir araya getiren sentezidir.

Terörün hedefi bizi yıldırmak, sindirmek, yolumuzdan saptırmaktır.

Demokrasi, terörü yenecek en büyük silahtır.

Terörü ve teröristleri, Avrupa Birliği hedefine daha bir sıkı sarılarak, birlik ve beraberlik içinde normal hayatımızı sürdürerek yenebiliriz.

Terörü yenmenin yolu, terörün bizi içine sokmak istediği atmosfere kesinlikle girmemek, yaşamımızı bu bombalar hiç patlamamış gibi sürdürmektir.

Bu yüzden yaşadığımız bu acılara rağmen biz arka kapağımızı her zamanki gibi yaptık. Yarından itibaren de normal düzenimize geçeceğiz.

Çünkü aksini yapmak teröre yenilmek olur. Biz, Türkiye'nin terörü yenecek güçte olduğunu biliyor ve yeneceğine inanıyoruz.

Onlar bir avuç, bizse 70 milyonuz.

Onlar yüreğinde bir virüs gibi ölümü taşıyor. Onlar her nefes alış verişlerinde ölümü soluyor. Onların umudu ölümde.

Onlar bizi karanlık bir çağa sürüklemek, ışığımızı söndürmek istiyor. Bunu başaracak güçleri olmadığını kendileri de biliyor.

Bu bombalarla Türkiye'yi bir kaosa sürüklemek arzuları olabilir.

Ama bu topraklar özellikle son dönemde her türlü oyunu, her türlü ihaneti, saldırıyı gördü. İki bombayla paniğe kapılıp hedefinden asla sapmaz.

Türkiye için gün birlik günüdür.

Teröre karşı ulusal ve uluslararası dayanışma günüdür.

11 Eylül günü herkes Amerikalıydı. Bugün bütün dünya İstanbullu.

Dünyanın her köşesinde teröre, fanatizme karşı olan milyonlarca insan bizim yaşadığımız bu büyük acıyı yüreğinde hissediyor. Dünyanın, üyesi olduğumuz kuruluşların sıcak destek mesajları, anında tepkileri bunun bir göstergesi.

Barışı, kardeşliği, dostluğu isteyen milyonların gücü ve dayanışması bir avuç teröristi mutlaka yenecektir.

Biz terörün oyununa gelmeyeceğiz. O yüzden sayfalarımızda terörün lanetli izlerini taşıyan kanlı fotoğraflara yer vermeyeceğiz.

Elbette sizlere bilgi verecek, bizim bildiğimiz her şeyi sizlerin de bilmesini sağlayacağız. Ama terörün propagandasını yapmayacağız.

Bu topraklar ne acılar gördü, ne zorlukları aştı. Elbette bunu da aşacağız. Bunu başarmanın ilk yolu sizlerin kararlılığından geçiyor.

Evimize kapanıp yanımızda duran her arabadan kuşkulanarak yaşamımızı sürdüremeyiz.

Elbette önlem alacağız, daha tedbirli ve uyanık olacağız. Elbette devletten daha iyi istihbarat sağlamasını, güvenlik önlemleri almasını bekleyeceğiz. Ama yaşam tarzımızdan vazgeçmeyeceğiz. Yine maçımıza, lokantamıza, sinemaya gideceğiz. Yine hayattan keyfimizi alacağız.

Çünkü biz güçlü bir ülkeyiz, büyük bir ulusuz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır