kapat
21.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



ABD, PKK'yı 'ciddi' vuracak

ABD'de bulunan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kuzey Irak'taki PKK terör örgütüne karşı ABD'nin ciddi bir askeri operasyon hazırlığı içinde olduğunu bildirdi.

Türk-Amerikan Yüksek Düzeyli Ortak Savunma Grubu toplantıları için Washington'da bulunan Orgeneral Başbuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, son ABD Dışişleri Bakanlığı bildirisinin, PKK terörüne karşı bazı ciddi eylemlere girişileceğine işaret ettiğini söyledi ve "ABD'li yetkililerle görüşmelerimizde şunu ifade ettik Kuzey Irak'taki varlığımızın temel nedeni, Kuzey Irak'taki PKK varlığıdır. PKK terör örgütünün varlığı tam istediğimiz anlamda kuzey Irak'ta ortadan kaldırılırsa, tabii ki biz silahlarını teslim etmesini ve teröristlerinin Türkiye'ye teslim olmasını kastediyoruz. Karşı tarafla da bu konuda tam bir mutabakata vardık. Bu gerçekleşirse, bizim kuzey Irak'ta askeri varlığımızı bulundurmamızın nedeni de gayet doğal olarak ortadan kalkacaktır'' dedi.

Başbuğ, "önümüzdeki günlerde, aylarda bu konuda ABD'nin ciddi eylemlere başlayacağını anladığını'' belirterek, "Aralık ayının ilk haftasında ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Peter Pace, davetlim olarak Türkiye'ye gelecek. Kendisiyle, PKK'ya karşı yapılacak muhtemel harekâtın detaylarını görüşeceğiz. ABD, bu konuda çok ciddi. Pace'in ziyaretini, Avrupa'daki Amerikan kuvvetleri komutan yardımcısının Türkiye'yi ziyareti takip edecek. İki üst düzey Amerikalı yetkilinin gelmesini, ABD'nin ciddiyetinin belirtisi olarak yorumlayabilirsiniz'' diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır