kapat
21.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Sezer: Amaç korku yaratmak

İstanbul'da ard arda meydana gelen bombalı saldırılar Hükümet'in terörle mücadele konseptini de değiştiriyor.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, strateji değişikliğinin mesajını şu açıklamayla verdi "Teröre karşı verilecek en büyük cevap hiçbir tereddüde, korkuya, dehşete kapılmaksızın, ama olayı olduğu gibi kabul ederek hayatın normal akışını sürdürmektir. Türkiye'de anlaşılıyor ki terörle mücadeleyi yeni baştan sürdürmemiz gerekmektedir."

Çiçek, daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada da, şunları söyledi "Şu an anlaşılıyor ki, Türkiye'ye karşı bu anlamda çok yönlü bir terör eylemleri zinciri başlamıştır. Bir hafta önce yapılan bir olay var. Yine Türkiye'nin belli bir bölgesinde güvenlik kuvvetleriyle yapılan mücadele sonucu 12 kişi ölü ele geçirilmiş durumda. Güneyden Türkiye'ye sızmak isteyen yine bir terör örgütünün uzantısıyla ilgili olarak 2'si ölü 4'ü canlı olarak ele geçirilmiş durumda. Dolayısıyla devlet olarak aslında çok yönlü bir çabanın, bir gayretin, bir mücadelenin içerisindeyiz ve bu noktada da kararlıyız.''

Cumhurbaşkanı Sezer de, yaptığı açıklamada, terörün amacının korku, yılgınlık ve panik yaratmak olduğunu vurguladı, "Devletimiz, ulusumuzla birlikte her türlü sorunun üstesinden gelecek güçtedir. Yurttaşlarımızı sağduyulu davranmaya, görevlilere yardımcı olmaya çağırıyorum" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, kimsenin Türkiye'nin güçlenmesini, özgürleşmesini ve toplumsal huzurunu engelleyecek güçte olmadığını söyledi.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise, bütün ülkeleri işbirliğine çağırarak, "Hiç kimse kendini güvenli ve emniyetli hissetmemeli, terör herkesi her yerde vurabiliyor'' diye konuştu. İsveç ziyaretinin ardından yurda dönen Gül, birçok dışişleri bakanının kendisini arayarak üzüntülerini bildirdiğini, yardıma hazır olduklarını söylediklerini belirterek, "Türkiye bildiği yolda devam edecektir. Hedefler bellidir ama, saldırı Türkiye'ye yapılmıştır" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır