kapat
21.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Manzara korkunçtu

Levent, olay sonrası savaş alanına döndü. 'Yaşadıklarımıza inanamıyoruz' diyen görgü tanıkları, patlamadan sonraki manzara karşısında şoka girdi

Levent merkezindeki HSBC Genel Müdürlük Binası'nın 30 metre yakınında patlayan bombanın etkisi, Etiler'den 4 Levent'e, Zincirlikuyu'dan Balmumcu'ya kadar bir çok yerde hissedildi. Levent sakinleri, tanık oldukları dehşet anlarını anlatırken şoklarını atlatamamıştı. Etiler Polikliniği'nde görevli Dr. Arpi Tırpancı patlama sırasında bir hastasıyla birlikte olduğunu söyleyerek, "Birden korkunç bir ses duyduk. Binanın içinde bir şey patladı sandık önce. Patlamayı o kadar yakından hissettik ki avizeler, lambalar anında yerlere düştü" dedi.

ŞOKTAN SESİ KISILDI
Kapının yerinden fırladığını ve camların kırıldığı anlatan Tırpancı, "Etraf savaş alanına dönmüştü. Buraya da birkaç yaralı getirildi ama hafif yaralanmışlardı, ayakta tedavi edip gönderdik. Çok şükür bizde yaralanan yok. Ama Levent bitti artık" dedi.

Levent SSK dispanserinin karşısındaki apartmanda oturan ev hanımı Hatice Çakmak da patlamayı duyduğu ilk anda deprem olduğunu sananlardan. "Deprem sandım ama depremden çok daha şiddetli ve korkunç bir sarsıntı yaşadık. Patlamanın evin içinde olduğunu zannettik.Evin içinde sağlam eşya kalmadı" diyen Çakmak, patlama anındaki şokla birlikte sesinin kısıldığını söyledi.

BİRKAÇ DAKİKAYLA KURTULDU
Eşinin HSBC binasının hemen yanındaki bir bankaya para yatırmaya gittiğini belirten Burhan Esmer ise iki kat korkmuş. Patlamanın hemen ardından terör eylemi olduğunu anladığını vurgulayan Esmer, "Cam çerçeve anında yere indi. Allahtan hanıma bir şey olmamış. Sokak ceset parçalarıyla doluydu" diye konuştu.

HSBC'ye kredi kartı borcunu yatırmak için giden Gazeteci Can Altunoğlu ise yaşadıklarını şöyle anlattı "Bankaya doğru yürüyordum. Şiddetli bir patlamayla etraf adeta sarsıldı. Kafama cam parçaları yağmaya başladı. Fotoğraf makinem kırıldı. Patlama birkaç dakika sonra olsaydı belki ben de içeride olacaktım." Patlama anında bankanın girişinde bulunanlardan biri olan Hayri Kabacı da yaşadığı korkunç anları şöyle anlattı "Neye uğradığımızı anlayamadım. Cesetlerin üzerinden atlayarak caddeye çıktım. İlk ambülansla hastaneye gönderildim" diyen Kabacı, etrafta çok sayıda insanın yerlerde cansız yattığını ifade etti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır