kapat
21.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Levent caddeleri kül rengine büründü

SABAH gazetesine 2 kilometre uzaklıktaki patlamanın hemen ardından olay yerine giden arkadaşımız Nevzat Atal, manzarayı anlattı Levent caddeleri kül rengiydi...

Saatler 10.55'i gösterirken dışarıdan gelen büyük bir patlama sesi geldi. Neredeyse tüm Sabah gazetesi çalışanları patlamanın geldiği yöne, HSBC ve Metrocity binalarının bulunduğu yere doğru baktı. Başlangıçta hiç kimse yeni bir bombalı saldırı olduğunu düşünmek bile istemiyordu. Ancak bir iki dakika içerisinde telsizlerden gelen anonslar ne yazık ki korkulan şeyin gerçekleştiğini söylüyordu. Gazeteci olarak ilk düşündüğüm şey bir an önce olay yerine ulaşabilmekti. Önce taksiyle sonra da trafik sıkışıklığı nedeniyle koşarak Levent'teki olay yerine ulaştım.

KORKUNÇ MANZARA
Levent SSK Dispanseri'nin köşesini döndüğümde gördüğüm manzara korkunçtu. HSBC binasının önündeki cadde kurşuni bir tozla kaplanmıştı. Ortalıkta insanlar panik içindeydi. Çoğu az evvel patlamanın olduğu yerden kaçarak uzaklaşmıştı. Patlamanın yarattığı korku, canını kurtarmanın sevinci, yakınına ya da arkadaşına bir şey olup olmadığına ilişkin endişe yüzlerinden okunuyordu.

NE KENDİ NE KIZI KURTULABİLDİ
HSBC binasının yanına giderken manzara daha da korkutucuydu. Köşe başında cesetler duruyordu. Sadece bir iki kişi cesaretle enkaza doğru koşuyor, yerde yatanların yanına gidiyorlardı. Ama ne yazık ki onlar da kime yardım edeceklerini bilemez haldeydi. Yanı başımda yerde yatan kadın, küçük kızını kurtarmak için onun üzerine kapanmıştı ama ne kendini ne çocuğunu kurtarabilmişti.

"DİNSİZ İMANSIZLAR"
Her geçen dakikayla birlikte kurtarma ve yardım çalışmaları hız kazanmış, tüm çalışmalar bir düzene girmişti. Kalabalığın öfkesi de giderek artmıştı. Yanyana duran insanlar birbirleriyle konuşmak yerine yüksek sesle ortalığa bağırıyordu. "Bunların erkekçe savaşmaya cesaretleri yok. Ne istiyorsunuz kadınlardan, çocuklardan. Bunu yapanların dini, imanı, Allah'ı olamaz. .."

Nevzat ATAL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır