kapat
21.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Konsolosluk bahçesi yok oldu

Levent'tekİ HSBC binası önündeki patlamadan 5 dakika sonra, bu kez Beyoğlu'ndaki İngiliz Başkonsolosluğu'nun önünde bir patlama meydana geldi. Bu saldırıda hayatını kaybeden 17 kişiden biri de İngiltere Başkonsolosu oldu.

Konsolosluk karşısında dükkanı bulunan Milli Piyango bayii Halim Demirağ, patlamadan yüzünde kırılan camların açtığı sıyrıklarla kurtulmuş olmasını şans olarak yorumluyor.

DUMAN VE TOZ BULUTU
Patlamadan birkaç dakika önce dükkanına geldiğini ve yan kepengini açtığını anlatan Demirağ, "Ön kepengi açmak üzereydim, birdenbire bir şey oldu ne olduğunu bile anlayamadım, kepenk birden içeriye üzerime doğru çöktü. Sadece kulaklarım uğulduyordu. Dışarıya çıktığımda ise her yer duman ve toz içindeydi. Hiçbir şey görmedim" diyor. Başkonsolosluğu'n yan tarafında Evin Lokantası'nda garson olarak çalışan Şevki Yücetepe de dükkanın patlamadan sonra kırılan camlarından yaralandığını anlatıyor. Patlama olduğu sırada lokantayı yeni açtığını ve bodrum katında olduğunu söyleyen Yücetepe, "Hiçbir şey anlamadım, sadece büyük gürültü oldu ve her taraf dumandan görünmez hale geldi" diye konuşuyor.

CAMLAR PATLADI
Başkon-solosluğun yan sokağında Üstündağ İş Merkezi'nin üçüncü katında ofisi olduğunu anlatan Metin Şenol, olay anını şu sözlerle anlatıyor "Arkam cama dönük oturuyordum. Birden gürültü ile camlar patlamaya başladı. Camdan dışarıya baktığımda başkonsolosluğun bahçesinde park halindeki arabalardan dumanlar yükseldiğini gördüm. Her yer tüm sokak duman ve toz içindeydi ve çok sayıda yaralı vardı. Sabah saatleri vize almak için gelenler oluyor o yüzden konsolosluk kalabalıktı."

Avrupa Pasajı'nda yayınevi ve kitap dükkanı bulunan SABAH yazarlarından Ergun Hiçyılmaz da patlamanın dehşetini yaşanlardan biri. Patlamadan kısa bir süre önce dükkanını açtığını anlatan Hiçyılmaz, "Birkaç dakika sonra da iki müşterim geldi. Birdenbire bir gürültü ile birlikte her yer sallanmaya başladı. Tek düşündüğüm zelzele olduğuydu. Her yer sallanıyordu. Daha sonra bunun zelzele değil de patlama olduğunu anladım ve aşağıya bodrum katına indim. Bu sırada tüm camlar aşağıya inmişti" diyor.

Tüm dükkan sahiplerinin ve müşterilerin panik halinde olduklarını belirten Hiçyılmaz "Kimse dehşetten ne yapacağını bilemedi" diyor.

EN YAKIN TANIK
Patlama sırasında konsolosluğa kapı ve pencere takan Muzaffer Musak dehşeti en yakından hissedenlerden. "Güvenlik kulubesinin olduğu yerde büyük bir patlama oldu. Her taraf savaş alanı gibiydi" diyen Musak, güvenlik görevlilerinin olduğu kısmın tamamen çöktüğünü, ana binada da hasar olduğunu kaydetti.

Pervin KAPLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır