kapat
21.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Son sahnesinde bomba patladı

Tiyatro oyuncusu Kerem Yılmazer, Levent'te kırmızı ışıkta beklerken patlama oldu. 58 yaşındaki sanatçı otomobilinde yaşamını yitirdi

Levent'te meydana gelen patlama sırasında aracıyla kırmızı ışıkta bekleyen ünlü tiyatro ve sinema sanatçı Kerem Yılmazer de yaşamını yitirdi. CNBC-E televizyon kanalında yayınlanacak filmlerin dublajını yaptıktan sonra Topağacı'ndaki evine gitmek üzere yola çıkan Yılmazer, HSBC Genel Müdürlüğü önündeki otomobilinin içinde ışıklarda beklerken terör kurbanı oldu.

Eşinin kendisini aramamasından şüphelenen Göksel Kortay, uzun süre Kerem Yılmazer'e cep telefonundan ulaşmaya çalıştı ancak telefon açılmadı. Aynı apartmanda oturan tiyatro oyuncusu Suna Keskin'den yardım isteyen Göksel Kortay, acı haberi onun çabalarıyla öğrendi.

MUHSİN ERTUĞRUL'DA TÖREN
Teşhis için Adli Tıp Kurumu'na çağrılan Göksel Kortay, ayakta durmakta güçlük çekiyordu. Gözyaşları içinde eşinin cesedini teşhis eden Kortay, tiyatro oyuncuları Nedim Saban, Hadi Çaman ve Suna Keskin'in yardımlarıyla Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı. Saldırıda hayatını kaybeden tiyatro ve televizyon dünyasının sevilen sanatçısı Kerem Yılmazer (58), çok yönlü usta bir oyuncuydu. Yılmazer'in ölümü sanat camiasını yasa boğdu. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahne alan Kerem Yılmazer'in yarın toprağa verileceği belirtildi. Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamada Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camii'nde namazı kılınacak Yılmazer'in Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

SON İKİ OYUNU
Yılmazer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu sezon Turan Oflazoğlu'nun yazdığı "Bizans Düştü" adlı oyunda ve Güngör Dilmen'in yazdığı Hâkimiyet-i Milliye Aşevi adlı oyunda da Halide Edip Adıvar'ın kocası Adnan Adıvar rolündeydi. Televizyon seyircisinin de yakından tanıdığı Yılmazer, Dikiz Aynası, Pembe Panjurlu Ev, Yalnızlığın Öteki Adı, Karar Sizin, Çekirdek Ailesi gibi dizilerde rol aldı. Kerem Yılmazer 1960'lı ve 70'li yıllarda şarkıcılık yaptı ve birçok müzikalde rol aldı. Yılmazer, sanat yaşamı süresince 1977 Hey dergisi yılın en iyi ümit veren erkek şarkıcısı ödülü, 1978 Eurovision Türkiye ikinciliği ödülünü aldı. Altı Türk Hafif Müziği plağı çıkardı. MERKEZ

TAM 40 YILDIR SAHNELERDEYDİ
Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra şarkıcı, besteci ve film seslendirmecisi olarak tanınan Yılmazer, 2 Şubat 1945 tarihinde Denizli'de doğdu. Kendisi gibi sanatçı olan Göksel Kortay'la evli olan Yılmazer, 40 yıla yakın süre sahnelerdeydi.

Yılmazer, 1964 yılında Ankara Meydan Sahnesi'nde, 1968'de Dormen Tiyatrosu'nda 1973-74 yıllarında Nisa Serezli Tiyatrosu'nda, 1974-85 Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda çalıştı. Sanat yaşamını uzun bir süre özel tiyatrolarda devam ettiren Yılmazer, Eşkıya Aşkı, Kirli Yüzlü Melek, Ben Doğarken Ölmüşüm, Gelin, O Kadın, Kızlar Sınıfı Tatilde, Yaralı Kurt adlı filmlerde de rol alarak oyunculuğu ile öne çıkmıştı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır