kapat
21.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



HSBC: Ayrılmayacağız buradayız, çalışacağız

Türkiye'de 10 yıldır faaliyet gösteren HSBC, teröre "Türkiye'den çekilme söylentileri asılsız. Görevimizin başında ve duruma hakimiz" açıklamasıyla tokat gibi yanıt verdi

Genel müdürlük binasına yapılan bombalı saldırıyla sarsılan İngiliz kökenli HSBC Bank, Türkiye'den çekilmeyeceğini belirterek, teröre 'tokat gibi' bir yanıt verdi. Genel müdürlükten yapılan açıklamada, Türkiye'den çekilecekleri yolundaki söylentilerin asılsız olduğu belirtilerek, "Türkiye'deki faaliyetlerimize aynen devam ediyoruz" denildi.

'DURUMA HAKİMİZ'
HSBC Bank'ın, müşteri ve çalışanlarının emniyeti açısından sadece düne özel olarak şubelerini iki saat erken tatil ettiği vurgulandı. Açıklamada, ''HSBC Bank A.Ş. ticari faaliyetlerine Cuma'dan itibaren her zamanki gibi devam edecektir. HSBC yönetimi görevinin başında ve duruma hakimdir. Müşterilerimizin endişe etmelerini gerektirecek hiçbir durum söz konusu değildir'' denildi.

3 ÖLÜ, 400 YARALI
HSBC Kurumsal Sözcüsü Ahmet Erelçin, saldırıda 3 arkadaşlarını kaybettiklerini, binada çalışan yaklaşık 400 kişinin neredeyse tamamının da yaralı olduğunu açıkladı. Saldırı düzenlendiği sırada HSBC Genel Müdürü Piraye Antika'nın Esentepe'deki şubede olduğu öğrenildi. Bu arada HSBC'nin, Londra'daki merkez binasında güvenlik önlemlerini artırdığı da gelen haberler arasındaydı.

25.6 TRİLYONA SİGORTALI
TMSF'ye ait olan HSBC binası Başak Sigorta tarafından 25.6 trilyon lira sigorta bedeliyle sigortalı. Ancak binanın içinin emtia sigortası Koç Allianz tarafından yapılmış. HSBC çalışanlarının hayat sigortaları da Koç Allianz'ın güvencesinde. Patlama sonrası her iki sigorta kuruluşu da alarma geçti. Polisin izin verdiği oranda hasar tespiti yapmaya çalıştıklarını belirten Başak Sigorta Genel Müdürü Raif Güler, "Sigorta açısından herhangi bir sorun yok. Hasar tespiti yapılır yapılmaz hemen ödeme yapacağız" dedi.

BDDK'dan yapılan açıklamada da, HSBC Bank'ın, olay nedeniyle İstanbul ve diğer illerdeki bazı şubelerinde güvenlik gerekçesiyle geçici olarak faaliyetlerine ara verildiği belirtildi. Açıklamada, saldırı nedeniyle bankanın veri sistemlerinde herhangi bir bilgi kaybının söz konusunu olmadığı, bankanın en kısa zamanda normal bankacılık faaliyetlerine döneceği belirtilerek, "Vatandaşlarımızın sağduyulu davranacakları, bankaya ve çalışanlarına hoşgörü ile yaklaşacakları konusunda güvenimiz tamdır" denildi. Bankalar Birliği de, yaptığı açıklamayla terörü lanetledi. Açıklamada, "Bu vahşeti gerçekleştirenler bilmelidirler ki, Türkiye, yaşadığı tüm acılara rağmen demokrasi, barış ve hoşgörünün egemen olduğu bir çağdaş dünya ülkesi olma özelliğini asla yitirmeyecektir" denildi.

Alışveriş durdu, turizmciler tetikte

Alışveriş merkezleri boşaltıldı
Güvenlik nedeniyle Akmerkez, Galleria ve Carousel, geçici olarak boşaltıldı. Bunda Galleria'ya yapılan bomba ihbarı da etkili oldu. Eminönü'nde tezgahları zabıta tarafından dağıtılmak isteyen esnaf da isyan etti.

TÜRSAB'dan kampanya
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Başbakan'la görüşerek tüm dünyada yayınlanacak kampanya başlatmak istediklerini söyledi. Ulusoy, "Şubatta 100 turizm örgütünü, teröre karşı birlikte hareket etmek üzere İstanbul'a çağıracağız" dedi.

Turkcell kapasiteyi 3 kat arttırdı
Aramalarda yaşanan yoğunluk nedeniyle görüşmelerin aksaması üzerine, Turkcell, Taksim, Beyoğlu, Gayrettepe, Levent, Şişli, Okmeydanı, Üsküdar, Beylerbeyi, Ortaköy, Kadıköy bölgelerindeki santrallerinin kapasitesini arttırdı.
Citibank da şubelerini kapattı
ABD'li Citigroup'un bankası Citibank da, müşterileri ve çalışanlarının güvenliği açısından şubelerini düne özel olarak kapattı. İngiliz havayolu şirketi British Airways de, Atatürk Havalimanı dışındaki ofislerini dün kapattı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır