kapat
21.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



İlk kez bir kente üst üste saldırdı

Terör uzmanları İstanbul 5 gün içinde ikinci kez El Kaide hedefi oldu. Amaç, Londra'daki Bush-Blair ve Ankara'da bulunan Talabani'ye mesaj vermekti

İstanbul 5 gün sonra yeniden intihar saldırılarının hedefi oldu. Dünyanın önde gelen terör uzmanlarına göre bu saldırıyı düzenleyenlerle sinagog saldırılarını düzenleyenler aynı kişiler. Yani El Kaide... Terör uzmanları saldırıda kullanılan bombaların, taktiklerin ve diğer tüm delillerin El Kaide'yi işaret ettiğini söylüyor. Tüm bu iddialar kesinlik kazanırsa dünyanın birçok yerinde sayısız terörist eylemler gerçekleştiren El Kaide ilk kez bir kente üst üste iki kez saldırmış olacak.

"TÜRKİYE LAİK MODEL ÜLKE"
BBC'nin dış politika uzmanı David Loyn saldırının arkasında El Kaide olduğunu düşünen uzmanların başında geliyor. Loyn'a göre El Kaide'nin bu saldırıları düzenlemesinin iki amacı var. Birincisi Amerika'nın en yakın müttefiği ve şu anda Başkan George W. Bush'u ağırlayan İngiltere'ye "Bu yakınlıktan dolayı her yerde her durumda hedef olabilirsiniz" mesajı vermek. İkinci mesajın hedefi ise Ankara'ya gelen Irak geçeci hükümet konseyi dönem başkanı Celal Talabani. Loyn'a göre Türkiye'nin NATO üyesi tek Müslüman ülke olması ve Avrupa Birliği'ne girmek için yaptığı reformlar da saldırıların hedefi olmasının altında yatan önemli nedenler arasında. İngiliz uzman Jonathan Stephenson da "El Kaide yaptı" görüşünde. Stephenson "Bunun Türkiye'de olması çok çok rahatsız edici. Çünkü Türkiye, Batı tarafından desteklenecek en iyi laik ve Müslüman ülke modeli" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır