kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



FAİK ÇETİNER


Bir devrin sonu

Üzülmemek, kahrolmamak elde değil. Futbolda daha rüştünü bile ispat etmemiş Letonya'yı geçemeyip Portekiz'e gidemedik. Futbolda dün yoktur. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Maçtan önce bol ahkam kesip oynanmamış bir maçı çok rahat kazanırız iddiasında bulunanlar dünkü 90 dakikadan sonra neler düşünüyorlar bilemem ama benim bildiğim bu Milli Takım'ın dün gece devrini tamamladığının gösterisiydi. 1996 yılında başlayan, 2000 ve 2002'de devam eden futboldaki mutlu ve güzel günler dün gece bitti.

Maçın teknik analizini fazlaca yapmaya gerek yok. Rüştü oynasaydı o golleri yer miydi? Kadro seçimi doğru muydu? Oyun planımız yeterli miydi? Değişiklikler yerinde miydi? Bunları konuşmak boşa zaman harcamaktan öteye gidemez.

Dün ve ilk maçta gördük ki biz birbirimizi yemekten maçlara hem de hayati önem taşıyan bu baraj maçlarına iyi hazırlanamamış ve konsantre olamamışız. Halbuki İngiltere'yi geçemeyen bizler Letonya'yı çok rahat geçer ve Portekiz'e giderdik. Rakibi küçümsemek mi yoksa eski günlerimizden uzaklaşmak mı bilemiyorum bizi hedeften saptırdı.

Elemeli maçlarda ilk raundu 1-0 kaybetmek rövanş için riskli bir oyun planını beraberinde getirir. Bir yandan kontrolü elinizde tutacak, bir yandan da turu getirecek golleri arayacaksınız. Golü erken bulduk. Bu golün bizi ateşlemesi doğaldı. Hakan Şükür'le gelen ikinci gol ise Portekiz vizesinin habercisi gibiydi. Ama beceremedik. Çünkü rakibin dış sahalarda daha çabuk ve daha kolay gole gittiğini hesaplayamamıştık.

Letonya'yı çok iyi etüt etseydik belki de bu gerçeği hesaba katarak oynayacaktık. Bir takım kendisini hedefe götürecek skoru elde ettikten sonra kolay yoldan teslim oluyorsa zaten yapacak bir şey yok demektir. Artık bir devir bence sona erdi. Artık Milli Takım için yepyeni bir sayfa açmak gerek. Bu yazı kaleme alınırken Güneş neler düşünüyordu bilemiyorum. Benim bildiğim yeni bir dönemin başlangıcında idari, teknik kadronun yanısıra ve bu takımdan çoğu futbolcunun yeni dönemde fazlaca rol almayacağıdır.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır