kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



KENAN ONUK


Yakışmadı

Bu maçın da sorumlusu Şenol Güneş... Letonya gibi fiziği ile mücadele eden, birebir de sağlam kolayca adam eksiltebilen oyunculardan kurulu Letonya'yı hiç analiz edememiş. Letonya'nın 1-2 maçını izlemiş veya iyi bir teknik direktör olsa Letonya'nın zaaf yönlerini tesbit ederek, bu maçın nasıl kazanılacağını bulurdu. 24 kişilik aday kadroyu ona göre oluşturur, Ümit Davala gibi hiç akıllara gelmeyen bir futbolcuyla ikinci maça başlamaz üstelik de böylesine bir kontratak takımı karşısında üçlü defans uygulamasına hiçbir şekilde geçmeyi düşünmezdi.

Bir futbol takımı her hattıyla dengeli olmak zorunda. Hakan Şükür ve İlhan'ın golcü özelliklerinden dolayı birlikte oynamalarına bir itirazım yok. Ama bu ikilinin hemen ardında bir tek Nihat yeterli olurdu. Orta sahada aynı görevi yapmakla görevli Tümer, Tugay ve Emre oynarken defansta sadece 3 oyuncu kaldı. Deniz, daha milli takıma yeni girmiş, tecrübeli Bülent sağa kaydırılmış...
Ümit'i kaç defa izledin?
İbrahim de sol kanattan hem defansa yardım edecek hem de hücum girişimlerinde bulunacak. Fazladan Ümit Davala var. Unut Ümit Davala'yı.. Oraya ciddi bir defans oyuncusu koy. Ümit Davala'yı son 6 ayda kaç defa izledin?. Böylesine bir riski nasıl göze alabiliyorsun?. Üstelik de İlhan'ın harika golü ile 1-0'ı bulduktan sonra ve Gökdeniz'in müthiş asistiyle de Hakan Şükür durumu 2-0'a getirdikten sonra. Tugay o ana kadar ne oynadı? İngiltere maçlarından beri Blackburn'ün G.Birliği maçlarından da formsuzluğu açık bir şekilde görülüyordu. Ne işi var Letonya maçlarında!. Emre, aynı formsuzluğunu ve sorumsuzluğunu aylardır gösteriyor. Emre ile başlamak da büyük bir hataydı... Bir tek defansa doğru dürüst bir oyuncu.. Ümit Davala yok, Tümer ve Gökdeniz aynı anda sahada olacak ve defans hattını çok sağlam tutacaksın. Yani bütün bunları düşünmek için teknik direktör değil, iyi bir analizci olmak yeterli.

Eğer ikinci golü attıktan sonra defansı biraz daha sağlam tutup maç başından beri pas hataları yapan, Tugay ve Emre'yi derhal çıkartıp bir defans oyuncusu ve bir ön liberoyla mücadeleye devam etse, maçın skoru belki de 2-0 olacaktı. Dünkü maçın tek artısı futbolcuların uyarıları dikkate alıp hakem Frinks ile uğraşmaması ve seyircilerin de centilmen bir şekilde maçı izlemeleriydi. Bu şok bir skor ve Türkiye'ye asla yakışmadı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır