kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



ÖMER ÜRÜNDÜL


Olmadı

Dün geceki karşılaşma bizim için çok zordu. Hem Letonya herkesin söylediği gibi zayıf bir ekip değildi hem de ilk maçta gol atmadan aldığımız tek farklı yenilgi büyük dezavantajdı. Oyuna hırslı, istekli ve tempolu başladık. Ancak rakip bizim oyun kurgumuzu presle engelliyor, dar alana sıkıştırıyor, ondan sonra ataklarımızın olgunlaşma döneminde 8 kişilik bir kalabalık duvar örerek 18'ine gömülüyordu. Süratli oyunumuz sonunda erken sayılabilecek bir gol bulduk. Ancak ondan sonra devre sonuna kadar üretkenlik sağlayamadık. Kopuk kopuk yaptığımız ataklarda rakip defansın dengesini bozamadık. Bu arada onların çıkışlarında da mümkün olduğunca dikkatliydik.

İkinci yarı da aynı şekilde başladı. İlerleyen bölümde oyuna ağırlık koymaya başladık. Ve Tümer'in yerine giren Gökdeniz'in kısa süre sonra yaptığı mükemmel asistle Hakan Şükür'le golü farkı ikiye taşıdı. Şimdi bütün dengeler lehimizeydi çünkü Letonya artık risk alacak, biz de savunmaya daha dikkat gösterip bulacağımız geniş alanlarda üretkenlik sağlayacaktık. Ama bu avantajı bulamadık. Attığımız golden iki dakika sonra amatörce bir gol yedik. Uzak mesafeli bir duran topta defansımız falsolu atışı karşılayamadı, kaleci Ömer de topa bakması gerekirken rakiple ilgilenince çok kötü bir gol yedik. Bu, rakibe moral verirken, bizim motivasyonumuzu bozdu. Hemen kısa süre sonra Hakan'ın nefis şutunun direkten dönmesi ise şanssızlıktı.

Son 15 dakikada baskı kurup hırsla yüklenerek pozisyonlar bulabilirdik ancak oyun disiplininden kopunca bir uzun topta en tehlikeli oyuncuları Verpakovskis aradığı pozisyonu bulup beraberlik golünü attı. Bu gol zaten umutların da tükenişiydi.

Tabii Portekiz'e gidemeyişimiz ülke futbolu için büyük yara oldu. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Bu arada Letonya'nın da hakkını vermek lazım. Sınırlı kapasiteleriyle yaptıkları aşamanın sonunda istediklerini elde ettiler. Bu maç bir kere daha gösterdi ki, futbolda küçük büyük ayrımı yok, maçlar sahada oynanıyor ve orada şekilleniyor.

İsveçli hakem Anders Frisk alışılmış ve objektif yönetimlerinden birini daha dün sergiledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır