kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



AHMET HAKAN


Müslüman terörist olur mu, olmaz mı?

Geçen akşam Habertürk'te Korkut Özal şöyle bir değerlendirme yaptı "Terörün İslam'la hiçbir ilgisi yoktur. İslam teröre izin vermez. Bu nedenle 'İslami terör' tabiriyle aslında İslam dinine hakaret ediliyor. Ama tıpkı 'günahkar Müslüman' olabileceği gibi 'terörist Müslüman' da olur. Müslümanlar arasından teröre bulaşanlar çıkabilir."

Bence önemli bir yaklaşım bu..

****

"Müslüman, terörist olmaz" diyenler aslında "İslam'a gerçekten bağlı olan bir kişi, bu bağlılığı nedeniyle gerekçesi ne olursa olsun masum insanları öldürmez, öldüremez" demek istiyorlar..

Bu saptama tabii ki doğru ama eksik. Çünkü pratik her zaman teoriyi aşıyor..

Tamam, İslam ölçüyü "Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir" diye koyuyor.. Peki bu ölçüye karşın İslam adına insan öldürmeye hazır, kendince 'samimi' Müslüman çıkmaz mı? Sinagog bombalamayı en hakiki "İslami eylem" zanneden, bombalamayı sevinçle karşılayan, en gaddar insanın bile yüreğini burkacak görüntüleri seyrettikten sonra kalkıp şükür namazı kılan aklı evvel ve vicdanını yitirmiş Müslüman tipi yok mu? Olmaz mı? Tabii ki var..

Zaten önemli olan böylesi klinik tiplerin var olması değil.. Önemli olan bu tipin Müslüman bir toplumda ne ölçüde dışlandığı ve marjinal kabul edildiğidir.

Ayrıca unutmayalım ki bu Müslümanlara özgü bir durum da değil. Genç bir kızı, üzerinden dozer geçirerek öldüren adam da kendini 'en hakiki Yahudi' olarak görmüyor mu? Çeşitli ideolojiler adına tarihin en büyük katliamlarına imza atılmadı mı?

****

Son sinagog saldırılarının ardından toplumun tüm kesimlerinden yükselen sesleri, bu açıdan önemsememiz gerekir.

Özellikle dindarlardan yükselen sesleri, bu topraklarda "hastalıklı kafalar"ın kendilerine 'Müslüman' deseler dahi kabul görmeyeceklerinin en bariz kanıtı olarak kabul etmeliyiz..

Al mesajını kafana çal!
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında söylediği şu sözlerin altını çizelim "Devletimize ya da hükümetimize terör yoluyla verilmek istenen mesaj varsa o mesajı elimin tersiyle ittiğimi ve ayaklarımın altına aldığımı tüm dünyaya haykırıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne terör yoluyla verilecek hiçbir mesaj yoktur."

Şimdi de Başbakan'ın bu çıkışından önce yazılan, Türkiye'deki Yahudi Cemaati'nin yayın organı Şalom'un başyazısından şu cümleyi okuyalım "Terörü anlamaya çalışmayın! O hazin olay ertesinde hâlâ terörü anlamaya çalışanlar, maalesef insanlığa değil, onu hedef alan terörizme hizmet ediyorlar, bilinçsiz bir şekilde." Ne dersiniz, her ikisi de teröriste "Al mesajını kafana çal" demiyor mu?


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır